FOTO: null

U Bijeljini je večeras otvorena izložba skulptura i instalacija iz fundusa gradske Galerije, koja u ovoj godini obilježava 35 godina rada.

Kustos Galerije Milijanko Miholjčić rekao je na otvaranju da su izložena djela 16 autora, među kojima je izdvojio djela vajara Sava Sandića i Slobodana Pejića. 

Publika će narednih 15 dana imati priliku da vidi i izložena djela Miholjčića, a mladi autor Darko Jurošević večeras je poklonio bijeljinskoj Galeriji svoje djelo "Akt u kamenu". 

Miholjčić je rekao da je u Galeriji tokom 2014. godine organizovano 15 izložbi, ali je postavka skulptura u Bijeljini organizovana posljednji put prije 10 godina. 

Kustos gradske Galerije je rekao i da u gradu, osim spomeničkih, nema slobodnih skulptura u prostoru i da na tome treba raditi. 

Galerija u Bijeljini je od 2012. godine u novom prostoru koji se nalazi u okviru Centra za kulturu, a od 1985. godine radila je u zgradi Gradske uprave. 

U fundusu Galerije je oko 230 eksponata, među kojima su brojna značajna djela velikih majstora sa prostora bivše Jugoslavije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )