FOTO: null

Grupa građana i entuzijasta iz sela Batković odlučila je da reaguje na zanemarivanje seoskog SKUD-a Lazarica od strane nadležnih institucija.

Zanemarena je "porodica od 100 duša" koja je prošle godina napunila 10 godina postojanja, a i dalje nema svoje prostorije već se povlači po školskim holovima i učionicama, za koje čak plaća kiriju. Ipak, okupljeni oko zajedničkog cilja, i uz pomoć donatora nastoje da ovaj problem riješe.

I pored loših uslova KUD Lazarica, prije svega predanim radom svojih članova, uspio je da ostvari odlične rezultate.

Na prošlogodišnjem republičkom takmičenju zauzeli su drugo mjesto u konkurenciji više od 40 ansambala. Uspjeli su da, pored mlađih, animiraju i starije mještane Batkovića da zaigraju i zapjevaju, te su time postali jedino seosko Društvo u regionu koje ima ansambl veterana.

Vlasnik Bijeljincima dobro poznate stare kafane "Centar" u Batkoviću, besplatno je ustupio na korištenje taj  prostor seoskim društvenim organizacijama, ali za dovođenje u stanje funkcionalnosti treba uložiti značajna sredstva.

SKUD "Lazarica" već 10 godina obavlja probe u neadekvatnim prostorijama drugih društvenih institucija za koje mora da plaća kiriju. 

Konačno im se otvorila prilika da dobiju svoje prostorije za rad, za koje bi odgovorali i koje bi im bile uvijek dostupne. 

Ako ste u mogućnosti da donirate sredstva: 

Transakcioni račun KUD-a Lazarica: 554-00100003474-38 Pavlović Banka 

Kontakt telefoni: 066/710-176, 066/471-364, 065/947-213

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )