FOTO: InfoBijeljina

Kulturna manifestacija „Graja lipovog gaja“ se po 5. put organizuje od strane SKUD-a „Lazarica“ u Batkoviću i održaće se 17. jula u dvorištu Osnovne škole u Batkoviću.

Dvije večeri ranije na istom mjestu će se održati Festival rok muzike organizovan od strane Moto Kluba „Krečar“ iz Batkovića. Mještani Batkovića i okoline u nekoliko dana će uživati u bogatoj ponudi raznolikih kulturnih dešavanja, te će moći gledati autohtone običaje našeg kraja i slušati moderni rok melos nekih udaljenih krajeva. 
 
Godišnji koncert „Graja lipovog gaja“ prerastao je u festival internacionalnog i intranacionalnog karaktera, jer domaćin obavezno dijeli scenu sa nekolicinom društava koja dolaze sa lokalne regije i iz drugih zemalja. Ove godine specijalni gosti festivala su Petropavlovski pojci iz Bijeljine.

 
Poslije tri godine turbulentnog vremena ograničenog i na momente zabranjenog rada, kulturno-umjetnički društvima je ponovo dozvoljeno da rade u punom kapacitetu. To je ipak uzelo svoj danak, te je mnogim društvima bilo teško sastaviti polomljenu granu.

SKUD „Lazarica“ je na mjestu čvora, nakalemila mirisnu lipovu mladicu, te u debelom hladu stogodišnje batkovljanske lipe nastavila da pravi „Lipovog gaja graju“ sa kojom će se ove godine obilježiti 15 godina postojanja SKUD-a "Lazarica".
 
Događaj nezvanično počinje u 19 časova defilovanjem svih članova obučenih u narodnu nošnju kroz glavnu ulicu u Batkoviću, a od 19:30 zvanično počinje bogat kulturno-umjetnički program.
 
Ulaz je slobodan, a u toku programa će se organizovati nagradna tombola sačinjena od poklona svih sponzora koji podržavaju ovaj događaj.
 
Poslije zvaničnog programa organizovano je druženje uz orkestar narodne muzike Mladena Ćuskića.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )