FOTO: null

Doček pravoslavne nove godine biće organizovan na trgovima širom Republike Srpske. Ipak, iz više gradova najavljeno je da, zbog finansijske krize, neće biti nikakvog organizovanog dočeka.

Doček Pravoslavne nove godine biće večeras organizovan na trebinjskom Trgu slobode.

U Trebinju će od 21.30 časova nastupiti "Moda bend" iz Šapca, a organizator je grad Trebinje.

Novu godinu po julijanskom kalendaru Trebinjci će moći da dočekaju u restoranima i kafićima, gde je ulaz, uglavnom, slobodan, uz svirke domaćih bendova.

U trebinjskom Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg, po tradiciji, biće služen moleban za srećnu i uspešnu Novu godinu.

Novi Grad: Doček na Trgu Mladena Oljače

U Novom Gradu i ove godine biće tradicionalno organizovan doček Pravoslavne nove godine na Trgu Mladena Oljače.

Goste će zabavljati više estradnih umetnika, a u ponoć će se obratiti zamenik načelnika opštine Zoran Starčević i predsednik Skupštine opštine Mirko Zgonjanin.

Organizatori su za doček obezbedili kuvano vino.

U hramu Svetih apostola Petra i Pavla tačno u ponoć biće služen moleban.

Banjaluka: Doček pred hramom Hrista Spasitelja

Doček Pravoslavne nove godine biće organizovan u Banjaluci ispred Kulturnog centra "Banski dvor" i hrama Hrista Spasitelja. 

Program proslave Nove godine po julijanskom kalendaru počeće u 21.00 čas.

U kulturno-umetničkom programu nastupiće Gradski tamburaški orkestar, Veliki narodni orkestar Centralnog kulturno-umetničkog društva mladih "Veselin Masleša", te ansambl Zdravka Ćosića.

Veliki vatromet najaviće u 23.55 časova dolazak Pravoslavne nove godine, a u ponoć će početi moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Derventa: Doček na Trgu pravoslavlja

Srpsko prosvetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Derventa organizuje večeras doček Pravoslavne nove godine na Trgu pravoslavlja u Derventi.

Prema programu, u 23.30 časova počeće bogosluženje u sabornom i spomen-hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Tačno u ponoć novogodišnju čestitku sugrađanima uputiće načelnik opštine Derventa Milorad Simić, nakon čega će biti priređen vatromet.

Brod: Doček na platou ispred hrama Pokrova Presvete Bogorodice

Opština Brod i lokalna turistička organizacija organizovaće večeras doček Pravoslavne nove godine na platou kod hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

"Za novogodišnji doček po julijanskom kalendaru nastupiće lokalni estradni umetnici, a kao i svake godine pripremljeno je i kuvano vino i ponoćni vatromet", potvrdili su organizatori dočeka, koji su pozvali stanovništvo da se pridruže proslavi koja počinje od 22.00 časa.

Nakon ponoćnog vatrometa, zvona Hrama pozvaće pravoslavne vernike na molitvu za Novu godinu.

Na dočeku će nastupiti pevač narodne muzike Boro Drljača, a u programu će učestvovati i lokalna izvorna grupa.

Za posetioce će biti obezbeđeni kuvano vino i pecivo.

U Banjaluci, Bijeljini, Petrovu, Prijedoru, Bratuncu, Srebrenici večeras neće biti organizovanog dočeka Pravoslavne nove godine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )