FOTO: null

Sala za plenarne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske od jeseni će imati novi izgled. Novi konferencijski sistem koštaće oko 640 hiljada, a razmještanje i namještanje 50 hiljada marka. Ekonomisti poručuju da je to loš potez u vremenu krpljenja budž

Gotovo 700 hiljada maraka koštaće pralamentarni pogledi u oči. Tako bi se ukratko mogla opisati odluka o rekonstrukciji skupštinske sale. 

Narodni tribuni poslije povratka sa godišnjeg odmora nastaviće rad u potpuno izmjenjenom ambijentu. 

Majstori će u julu početi sa radovima. Imaju rok od 45 dana da renoviraju unutrašnjost sale i instaliraju novi konferencijski sistem. Novac je obezbjeđen. 

Preuređenje skupštinske sale povjereno je domaćim firmama. Prošle godine je raspisan tender za razmještanje i namještanje sale, ali je poništen zbog nepotpune dokumentacije. Već sada se zna raspored i ko će gdje da sjedi. 

Osim novina u razmještanju i tehnika u sali će ubuduće da funkcioniše na potpuno drugačiji način. Rezultati glasanja poslanika će biti u elektronskoj formi uz automatsko evidentiranje podataka o prisustvu sjednicma i pojedinačnim izlaganjima. 

Za poslanike opozicije dovoljno bi bilo da se izmjeni sistem za glasanje – sve ostalo je kažu nepotrebno. 

Odluka o rekonstrukciji sale za ekonomiste je loš potez. 

"Apsurdno je ulagati u skupštinski enterijer u vremenu zaduženje, krpljenja budžeta i neizmirenih obaveza prema borcima, poljoprivrednicima i drugim kategorijama", jasan je Zoran Pavlović.

Plan je da dio opreme koja se trenutno nalazi u sali za sjednice bude donirana. Prve na listi su lokalne zajednice u Srpskoj. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )