FOTO: null

Narodna biblioteka Filip Višnjić iz Bijeljine danas je, povodom 9. oktobra, Dana bibliotekara Republike Srpske, uručila 500 knjiga lektire bibliotekama u osnovnim školama u Glavičicama i Dvorovima.

Ova biblioteka je u septembru sprovela akciju prikupljanja knjiga lektire za školske biblioteke kojima je to najpotrebnije. U toku akcije prikupljeno je 500 knjiga. 

Direktor Osnovne škole "Ćirilo i Metodije" u Glavičicama Nada Mitrović zahvalila je Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" na knjigama, naglasivši da je školska lektira za 260 učenika ove škole izuzetan poklon koji će omogućiti i nastavnom osoblju i učenicima znatno lakšu obradu lektire. 

Zahvalivši na poklonjenim knjigama, direktor Osnovne škole "Dvorovi" Jelica Zekić istakla je da će 530 učenika u Dvorovima sada biti u mogućnosti da mnogo jednostavnije dođu do lektire u školskoj biblioteci. 

Direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" Jovan Cvjetković, koji je uručio knjige bibliotekama u Dvorovima i Glavičicama, rekao je da sve školske biblioteke imaju problema sa nabavkom knjiga lektire koja im je i najneophodnija. 

"Pokrenuli smo akciju znajući da mnogi sugrađani imaju u svojim kućnim bibliotekama knjige lektire za osnovnu školu. Napravili smo i letak na kojem se nalazi kompletan spisak lektira i nadali smo se da će građani donirati te knjige koje će biti uručene školskim bibliotekama", rekao je Cvjetković. 

On je dodao da je akcija uspjela, te da su knjige danas uručene školama u Glavičicama i Dvorovima.

"Na ovaj način smo obilježili predstojeći Dan bibliotekara Republike Srpske. Zahvaljujem svim građanima Bijeljine koji su se odazvali našem pozivu da poklone knjige školske lektire i pozivam ih da zajedno nastavimo akciju kako bi i drugim školskim bibliotekama na području grada Bijeljine prikupili knjige lektire", istakao je Cvjetković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )