FOTO: null

Sve osnovne i srednje škole u semberskom i podmajevičkom kraju prigodnim programom u čast Svetom Savi danas obilježavaju krsnu slavu.

U naselju Janja kod Bijeljine ove godine prvi put zajedno slave Osnovna škola /OŠ/ "Meša Selimović" i Srednja stručna škola Janja, u novim prostorijama osnovne škole. 

"Bogatim zajedničkim, kulturno-umjetničkim programom osnovci i srednjškolci u Semberiji danas slave Svetog Savu, prosvetitelja, državnika, utemeljivača srpske crkve, svetitelja", rekla je Srni direktor OŠ u Janji Milica Perković. 

Ona je izrazila zadovoljstvo što učenici ove škole proslavljaju Svetog Savu u novom objektu, zajedno sa malo starijim drugarima. 

"Potrudili su se da na dostojanstven način prirede i izvedu program posvećen utemeljivaču srpske crkve i graditelju škola, prosvetitelju Svetom Savi", rekla je Perkovićeva, koja je i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Bijeljina. 

I u podmajevičkoj Osnovnoj školi "Filip Višnjić" u Donjoj Trnovi, opština Ugljevik, učenici zajedno sa nastavnicima proslavljaju školsku slavu, za koju su članovi dramske sekcije, brojni recitatori i školski hor priredili školsku priredbu u čast imena, lika i djela Svetog Save. 

Prije priredbe slomljen je slavski kolač, a kum slave bio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić. 

"Svetitelj Sava je bio graditelj i stvaralac, gradio je škole, crkve, manastire, gradio je dušu srpskog naroda. NJegov život i djelo govore nam da je ulaganje u mlade i briga o njima pravi put ka stvaranju boljeg društva", rekao je Perić i poželio učenicima da ih prati svetosavski duh stvaralaštva.

Direktor OŠ "Filip Višnjić" Vujo Marković čestitao je učenicima slavu, te zahvalio svima koji pomažu rad ove školske ustanove. 

"Učenicima želim da čestitam slavu i izrazim zahvalnost svima koji pomažu rad ove škole. Sveti Sava, prvi prosvetitelj, svoj život posvetio je opismenjavanju ljudi i zato moramo slijediti njegov put", rekao je Marković. 

Osnovnu školu "Filip Višnjić" u Donjoj Trnovi, zajedno sa područnim školama u Gornjoj Trnovi, Glinjima i Janjarima, pohađa 222 učenika, raspoređenih u 18 odjeljenja od prvog do devetog razreda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )