FOTO: null

Povodom Međunarodnog dana tolerancije danas je u Teočaku, u organizaciji Organizacije „Društvo bez predrasuda“ iz Teočaka uz podršku OSCE-a u Osnovnoj školi „Teočak“, organizovana izložba fotografija „Škola kroz istoriju“ kojom je prikazan kratak presjek

Enes Avdičević koordinator Organizacije „Društvo bez predrasuda“ rekao je današnja aktivnost organizovana u sklopu aktivnosti koje OSCE sprovodi u BiH obilježavajući „Sedmicu tolerancije“.

“Društvo bez predrasuda”  osnovano je 2013. godine u cilju što bolje saradnje opština Ugljevik i Teočak kroz  povezivanje osnovnih i srednjih škola.

„Međunarodni dan tolerancije bio je povod za susret nekadašnjih i sadašnjih radnika Osnovne škole „Ismet Kapetanović“ iz Teočaka kao i današnjih radnika Osnovnih škola „Teočak“ i „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, od kojih je nekolicina svoj radni vijek započela upravo pod okriljem škole u Teočaku“, kaže Avdičević.

Jedan od glavnih inicijatora okupljanja bivših radnika škola iz  Ugljevika i Teočaka je direktor Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika Sreten Lukić.

“U okviru projekta „Pro-budućnost“ otpočela je saradnja škola iz Ugljevika i Teočaka, čime se otvorila nova stranica knjige ponovnog druženja i prijateljstva. Ovim se šalje jasna poruka mladim ljudima da dolaze neka bolja vremena u kojima nema mjesta za mržnju i predrasude”, istakao je Lukić.

Direktor Osnovne škole „Teočak“ Dževad Mehić podsjetio je da su Teočak i Ugljevik  potpisnici memoranduma o saradnji i podršci projekta pomirenja i da je Međunarodni  dan tolerancije samo jedan u nizu povoda za okupljanje i druženje škola sa područja ovih opština.

“Današnje druženje poslužiće školi u Teočaku kao temelj za pisanje monografije koja je ove godine proslavila 83. godine postojanja”, rekao je Mehić.

Prosvjetni radnici škola iz Ugljevika i Teočaka do sada su realizovali brojne projekte kroz zajedničke aktivnosti na organizovanim seminarima i druženjima.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )