FOTO: InfoBijeljina

Nakon što su se učenici u selu Pučile kod Bijeljine poslije onlajn nastave vratili u klupe dočekale su ih lijepe vijesti. Dobili su biblioteku zbog čega više neće morati da po lektiru odlaze u grad, jer sve potrebne naslove imaju nadohvat ruke.

Mini-biblioteka u područnoj školi “Jovan Dučić” oformljena je zahvaljujući Fondaciji princeze Katarine Karađorđević i Humanitarnoj organizaciji “Lajflajn” iz Čikaga, koje je doniralo sredstva za adaptaciju prostorije, kupovinu namještaja i knjiga.
 
- Mi smo iskoristili period dok su učenici bili na onlajn nastavi da uredimo jednu prostoriju i osnujemo u područnoj školi u Pučilama mini-biblioteku - rekao je direktor Osnovne škole “Jovan Dučić” Dejan Vuković.
 
On je istakao da stiglo oko 350 lektira, te da učenici iz Pučila više nemaju potrebu da odlaze u gradsku ili biblioteku u centralnoj školi kako bi podizali lektire.
 
Vuković navodi da ovo nije prva saradnja sa organizacijom “Lajflajn”. I prethodnih godina pomagali su u adaptaciji školskog prostora.
 
- Prije tri godine oni su nam donirali sredstva za izgradnju centralnog grijanja u ovoj područnoj školi zahvaljujući čemu učenici imaju tople učionice i bolje uslove za nastavu - kaže Vuković.
 
Đaci kažu da se raduju svakom novom školskom danu.
 
- Više volim da sam u učionici nego onlajn nastavu. Dobili smo biblioteku u školi što me posebno raduje, jer volim mnogo da čitam. Sada ne moram ići do grada da podižem lektire, mogu to i u našoj školi - kaže učenik petog razreda Damjan Čvrgić.
Njegova školska drugarica Anastasija Kulić ističe da se raduje usvajanju novih znanja ali i otvaranju školske biblioteke.
 
- Sada nam je mnogo lakše jer imamo biblioteku u školi, a pored lektira možemo da čitamo i mnoge druge knjige za vrijeme raspusta - kaže ona.
 
Područnu školu u Pučilama pohađa 48 učenika od prvog do šestog razreda, a ukupno u ovoj školi je 1.100 učenika od prvog do devetog razreda.
 
Investicije
 
Dejan Vuković ističe da je u OŠ “Jovan Dučić” u prethodnom periodu bilo značajnih investicija.
 
- U područnoj školi u Patkovači u novembru prošle godine su otvoreni vrtić i fiskulturna sala, a to je realizovano zajedničkim snagama i finansijskim sredstvima Vlada Srpske i Srbije i lokalne zajednice - kaže Vuković i ističe da je u toku i priprema dokumentacije za adaptaciju sale u centralnom objektu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )