FOTO: null

Oko 300 djece područnog odjeljenja Osnovne škole Vuk Karadžić u Bijeljini nastavu pohađa u izuzetno lošim uslovima. Dotrajala stara škola, u kojoj se izvodi nastava, ne zadovoljava ni osnovne standarde. Roditelji negoduju i pozivaju nadležne da omoguće dj

Škola bez krova, bez sanitarnog čvora, ispucalih zidova. Svakog trenutka mogla bi se srušiti. Mališani koji, uprkos svemu, u školskim dnevnicima bilježe odlične rezultate, u objektu nisu sigurni. Sportsku salu nemaju, te časove fizičkog vaspitanja održavaju na pošljunčanom platou ispred škole i to samo kada vremenski uslovi to dozvole.

Roditelji su u strahu za njihovu sigurnost. Kažu, plaše se da će strop ili nadstrešica pasti djeci na glavu. Kako resorno ministarstvo nije pokazalo interesovanje, gradska uprava je vlastitim sredstvima započela izgradnju novog objekta vrijednog dva miliona maraka. Do sada je uloženo oko 400.000 maraka, no zbog deficita u budžetu Grada Bijeljine, radovi su stali.

"Vlada je ta koja gradi škole, ali mi od toga dosad nismo imali neke koristi pa smo riješili ući u tu investiciju. Ali zbog problema s finansijama sada ne možemo završiti izgradnju te škole", kaže Slavko Bašić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Bijeljina.

U gradskoj upravi sada traže investitora koji bi pomogao završetak izgradnje novog školskog objekta. Do tada roditelji zahtijevaju da se hitno nađe neko privremeno rješenje. Ukoliko se mališanima uskoro ne omogući uslovan i siguran boravak u školi, kažu da će poduzeti radikalnije mjere. Protesti i nedolazak djece na nastavu, tvrde, možda će probuditi svijest nadležnih da đacima omoguće uslove za obrazovanje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )