FOTO: null

BIJELJINA - Učenici i nastavnici Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini sinoć su svečano proslavili školsku slavu Svetog Savu sa nadom da će u ovoj godini zgrada njihove škole biti renovirana.

Direktor Škole Radenko Savić ističe da je ovo jedna od najvećih osnovnih škola u Republici Srpskoj sa 1.620 učenika. 

Sveštenik Siniša Šarenac je u obraćanju nakon slavskog obreda rekao da je Sveti Sava lik Hrista pretočen u srpski narod, a svetosavlje je Jevanđelje napisano srpskim jezikom. 

On je poželio prosvjetnim radnicima da budu ljudi koji će učiti djecu dobru i vaspitavati ih da ostavljaju iza sebe bolje od onoga što su zatekli, a sav srpski narod pozvao je da pomaže škole. 

Na svečanosti su dodijeljene nagrade nastavnicima koji su se istakli u radu i učenicima za literarno i likovno stvaralaštvo o temi Svetog Save. 

Učenici Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" izveli su recital o Svetom Savi, kojim su nastupili i na Svetosavskoj akademiji koja je sinoć održana u gradskom Centru za kulturu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )