FOTO: null

Zbog ekskluzivnog poslovnog prostora u strogom centru grada, koji bi navodno trebalo da bude prodat banci iz Turske, lokalna vlast namjerava da smijeni direktora JU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj", saznaju "Nezavisne".

Prostor od 400 kvadratnih metara je vlasništvo ove javne ustanove, ali njen osnivač je grad Doboj, direktora ustanove imenuje Skupština grada, kojoj direktor ima obavezu da podnosi godišnji izvještaj o radu. 

Iako je član vladajućeg SDS-a, Snežana Mićanović, direktor JU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj", kaže da joj je smjena najavljena, a prethodilo joj je razrješenje dugogodišnjeg predsjednika Upravnog odbora ustanove, dr Miroslava Radojčića. 

"Polovinom oktobra ja sam pozvana kod gradonačelnika, na tom sastanku gradonačelnik me izvrijeđao, rekao da ću biti smijenjena, o razlozima smjene se nije izjasnio", izjavila je Mićanovićeva, te dodala da "ko god preuzme odgovornost i dođe na mjesto direktora ove ustanove, biće njen grobar". Ona je upozorila da je "uništavanje ove ustanove započelo prije pet godina", kada je grad kao osnivač "dopustio privatnoj apoteci iz Banjaluke da u prostorijama ovdašnjeg Doma zdravlja otvori objekat i tako postane njihova konkurencija", te optužila stranačkog kolegu da vrši pritisak na zaposlene u ustanovi na čijem je čelu.

"Šef Kluba odbornika SDS-a Danijel Jošić dolazi u prostorije ustanove i prijeti radnicima da će, ako se ne uključe u rad stranke, ostati bez posla. Prema tome, ne treba da govorim na šta to upućuje", kaže Mićanovićeva.

Danijel Jošić, predsjednik Kluba odbornika SDS-a, demantovao je tvrdnju Mićanovićeve da je prijetio radnicima, te kazao da organi lokalnog SDS-a nisu raspravljali o njenoj smjeni.

"Ja ili bilo ko iz SDS-a nikada nismo vršili pritisak na bilo koga u bilo kojoj instituciji, jer one nisu ni SDS-ove, ni SNSD-ove, mi firme, preduzeća, ne možemo dijeliti na taj način. O smjeni ili imenovanju dotične odlučivaće Skupština grada jer ona izvještaj podnosi Skupštini, a nikako organima SDS-a", izjavio je Jošić, te kazao da mu nije poznato da bi prostor apoteke u centru grada mogao da završi u vlasništvu banke.

 Apoteka je jedna od malobrojnih ustanova koje pozitivno posluju, navode u opoziciji, zbog čega mogu postojati samo dva razloga za najavljenu smjenu njenog dugogodišnjeg direktora.

 "Prvi je da nije dozvolila da se od njenih radnika stvori garda za sakupljanje SDS-ovih glasova, i drugi razlog je da nije bila dovoljno galantna prema svojim pretpostavljenima", rekla je Sanja Vulić, predsjednica Kluba odbornika SNSD-a, te dodala da su u "gradskim kuloarima čuli da će taj prostor biti ustupljen banci".

Na uporne pokušaje da od Obrena Petrovića, gradonačelnika Doboja, dobijemo komentar na tvrdnje Mićanovićeve, iz Službe za informisanje u Administrativnoj službi grada Doboj je poručeno da će o slučaju "Mićanović" biti raspravljano na sjednici Skupštine grada koja će biti održana krajem decembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )