FOTO: null

Titulu akademija Srpska kraljevska akademija naučnika i umetnika Srbije, koja nastavlja tradiciju predratne istoimene akademije, primila je u svoje redove Dragoljuba Dragz Mirkovića, likovnog umetnika iz Bijeljine, rodom iz Banjana u Staroj Hercegovini, r

Novi akademik Mirković je, po rečima akademika Kerkeza, „svojim umetničkim staralaštvom koje traje skoro pet decenija, ostavio dubok trag, ali je i kao humanista i istaknuti privrednik pokazao kako se sve to sjajno dopunjuje u interesu našeg roda ma gde živeo".

Akademik Mirković, njegovo znanje, iskustvo, obrazovanje i osećaj za svoj rod i otadžbinu predstavlja veliku stvar za sve nas-kaže akademik Kerkez.

-To je i veliko priznanje za našu Republiku Srpsku i radost za maticu Srbiju, čija su joj čeda, poput njega, verna, svim srce, ma gde živeli i radili.Mirković je imao firmu i u Kini, gde je, uz posao, neumorno stvarao likovna dela, koja krase mnoge „adrese" u toj zemlji, ali i svugde po svetu.

Mirković je, juče , na svečanoj sednici SKANU u Beograd, dobio akt da je postao akademik i delovaće Odeljenju za umetnost, koje vodi akademik profesor dr Sokol Sokolović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )