FOTO: null

Skandalozna instalacija, kojom je Srpska predstaljena kao masovna grobnica, još nije uklonjena iz centra Sarajeva.

Reagovanja zvaničnog Sarajeva na morbidno djelo tzv. Antidejton grupe, još nema. Ćuti i međunarodna zajednica. Ali zato jasna poruka stiže iz Srpske – oni koji iza ovog stoje i koji to prećutno dopuštaju, direktno rade na raspadu BiH.

Monstruozno djelo koje očigledno ne skriva namjeru dalje satanizacije Srba i Srpske, i danas je bilo izloženo pogledima Sarajlija. Za priču pred našom kamerom i ne baš raspoloženih.

"Pa nije baš primjereno ovdje, to je trebalo negdje bar ovamo na nekom drugom mjestu", kaže jedan od Sarajelija, dok se drugi slaže sa onim što je prikazano i pita: "Što ne bi bilo primjereno?"

Mimo kamere i drugačiji komentari, ali javno se u Sarajevu ne izgovaraju. Јer ustaljeno, nema mjesta za bilo kakvu priču o stravičnom srpskom stradanju i masovnim srpskim grobnicama u tom istom Sarajevu. Nedaleko od morbidnih performansa antidejtonaca.

I dok Sarajevo ćuti iz Srpske jasna poruka – sramno i uvredljivo. Јoš jedan u nizu dokaza da je BiH apsolutno neodrživa zemlja.

"Uraditi nešto tako i to na dan kada mi u Republici Srpskoj odajemo poštu za 3.500 Srba ubijenih u okolini Srebrenice i Bratunca, strašno je, sramno i skandalozno. To predstavlja zločin u kontinuitetu, zločin koji ne prestaje ni 20 godina godina poslije rata prema Srbima, a sramno ćutanje predstavnika međunarodne zajednice koji ne pokazuju ni minimum poštovanja prema srpskim žrtvama doživljavam kao saučesništo u tom zločinu", izjavio je danas predsjednik Srpske Milorad Dodik.

I oni koji to rade i oni koji to prećutno dopuštaju pozivaju na raspad BiH i rade protiv suživota, kaže Dodik. A mjera njihovog suživota izgleda je 2,5% na koliko su sveli Srbe u Federaciji. Ministar Milenko Savanović ocjenjuje da je riječ o oprobanoj, u realnosti neutemeljenoj floskuli onih koji nisu htjeli da se bore za zajedništvo Јugoslavije, a hoće za zajedništvo BiH.

"Oni nikada ne mogu oprostiti i dati pravo srpskom narodu da se bori za svoje, za svoj prostor, mi smo samo branili svoje, branili svoj narod da nam se ne desi Јasenovac, Јadovno, da nam se ne desi Drakulić", riječi su Milenka Savanovića, ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

"Svi borci znači jedinstveno misle da je to propaganda, da je čitavo vrijeme zapad podržavao Muslimane i mudžahedine koji su dolazili ovamo i da je vrlo poznato ko je vršio ritualna odsijecanja glave, vršio genocid, silovanja i logore imao tolike i šta su radili mudžahedini", govori i potpredsjednik BORS-a Vojin Gušić.

Neshvatljivo je da i dvije decenije nakon rata Bošnjaci smatraju da imaju ekskluzivno pravo na BiH, što je nedopustivo, poručuju logoraši.

"Neshvatljivo je da Bošnjaci i nakon 20 godina od završetka rata pokušavaju na bilo kakav način, pa eto i na takav da stvore unitarnu BiH", smatra i Branislav Dukić, predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske.

Da je instalacija nevjerovatna uvreda i čisti govor mržnje usmjeren protiv svega što čini RS, poručuju i iz udruženja djece poginulih boraca Nasljeđe.

Od predstavnika Srpske na svim nivoima zahtijevaju da odmah i odlučno stanu protiv gnusne dugogodišnje propagande protiv Srpske, preduzmu sve da se instalacija ukloni, a odgovorni procesuiraju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )