FOTO: null

BIJELJINA - Predstavnici političkih partija koje djeluju u Skupštini grada Bijeljina dogovorili su danas da naredna sjednica lokalnog parlamenta bude održana 30. juna.

Na međustranačkom sastanku kojem su, osim predstavnika političkih stranaka koje čine skupštinsku većinu, prisustvovala i dva odbornika Srpske demokratske stranke /SDS/, dogovoren je i dnevni red sjednice. 

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević rekao je na konferenciji za novinare nakon sastanka da zaposleni u Gradskoj upravi iz SDS-a i gradonačelnik Mićo Mićić "prave niz propusta u radu" i oštro osudio takav rad. 

Prema njegovim riječima, zaposleni u Gradskoj upravi, koji dolaze iz SDS-a, opstruišu rad nove skupštinske većine i novoizabranih načelnika odjeljenja. 

"Ni danas, kao ni prethodnih dana kada imamo sjednicu ili međustranački sastanak, zaposleni iz reda SDS-a u Gradskoj upravi nisu na poslu", rekao je Đurđević i dodao da se ovo danas posebno odnosi na rad zaposlenih u informativnoj službi. 

On je optužio gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića da se "služi lažima" i naveo da su njegova obećanja građanima "čiste manipulacije". 

Đurđević kaže da je gradonačelnik Bijeljine 4. maja održao posljednji kolegijum, koji praktično, više i ne funkcioniše na legalan i "normalan" način. 

"Kolegijume drži po benzinskim pumpama i kafanama, lovačkim večerama", tvrdi Đurđević, ocjenjujući ovakvo ponašanje kao nedopustivo. 

On navodi da Skupština grada funkcioniše i da ne opstruiše ničiji rad. 

"Na današnjem međustranačkom sastanku zakazali smo već treću sjednicu otkako je promijenjena skupštinska većina i taj posao radimo na nabolji mogući način. Ne opstruišemo ni rad gradonačelnika ni njegove odluke što potvrđuje činjenica da smo na jednoj od prethodnih sjednica usvojili i rebalans budžeta grada", rekao je Đurđević. 

On tvrdi da gradonačelnik Bijeljine "svojim neradom stiče materijalnu korist drugim licima, koja nije po zakonu". 

"Postoji, naime, dopis od Ministarstva poljoprivrede po kojem je grad Bijeljina od Vlade Srpske dobio 1.028 hektara slobodnog, nedodijeljenog poljoprivrednog zemljišta koje je Gradska uprava trebalo da dodijeli poljoprivrednim proizvođačima, a nije to učinila", naveo je Đurđević. 

On je dodao da se u dopisu resornog ministarstva navodi da "ovakvo postupanje grada Bijeljina ima za posljedicu da se značajne površine poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike, na području Bijeljine bespravno koriste, nekontrolisano obrađuju i da se za njihovo korištenje ne naplaćuje naknada, koja je prihod grada". 

Sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 10.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )