FOTO: null

Raspravom o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za narednu godinu u iznosu od 2,033 milijarde KM u Banjaluci je nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Obrazlažući Prijedlog budžeta, ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija rekao je sinoć na sjednici parlamenta da ukupni budžetski prihodi i primici za nefinansijsku imovinu u 2015. godnini iznose 1,588 milijardi KM, što predstavlja uvećanje od 48 miliona KM, odnosno 3,1 odsto u odnosu na sredstva planirana rebalansom budžeta za 2014. godinu.

Dnevnim redom posebne sjednice predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izvršenju budžeta, Prijedloga odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske i Prijedloga odluke o kratkoročnom zaduživanju Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović na početku skupštinskog zasjedanja obavijestio je narodne poslanike da je Vlada Republike Srpske iz skupštinske procedure povukla Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o posebnim načinima izmirenja poreskog duga po hitnom postupku.

On je rekao da će dan za glasanje biti nakon apsolviranja cjelokupnog dnevnog reda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )