FOTO: InfoBijeljina

Rukovodstva opštine Lopare i lokalne Boračke organizacije danas je polaganjem cvijeća na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Majevičkog kraja obilježilo Dan boraca Vojske Republike Srpske.

Nakon prijema kod načelnika opštine Lopare Rade Savića i polaganja cvijeća, rukovodstva lokalne uprave i boračke organizacije posjetili su spomen-sobu u kojoj se nalaze slike 242 poginula borca Vojske Republike Srpske sa područja opštine Lopare. 

Predsjednik Boračke organizacije Lopara Mitar Tojić čestitao je Dan boraca svim borcima Vojske Srpske uz podsjećanje na sve poginule saborce koji su život utkali u temelje Republike Srpske. 

"Ponosni smo jer je opština Lopare dobitnik Zlatne značke na Forumu boraca Vojske Srpske koji je održan prošle godine. Lokalna uprava je u sve aktivnosti Boračke organizacije uključena punim kapacitetom, a ogroman doprinos dala je pri zapošljavanju djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida", rekao je Tojić novinarima. 

Tojić je podsjetio da su u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 242 borca Vojske Republike Srpske iz Lopara, dok ih je 900 ranjeno. 

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je Dan boraca svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i najavio još jaču podršku boračkoj populaciji u ovoj opštini. 

"U proteklom periodu urađeno je mnogo za boračku kategoriju društva - sva djeca poginulih boraca sa visokom stručnom spremom su zaposlena, u Opštinskoj upravi rade 24 demobilisana borca prve kategorije, te pet ratnih vojnih invalida i šestoro djece poginulih boraca odmbrambeno-otadžbinskog rata, dok je u Centru za kulturu i informisanje svih 10 radnika iz boračke kategorije", naveo je Savić. 

On je dodao da se u kontinuitetu vodi računa o ovoj, kako je rekao, najosjetljivijoj kategoriji društva. 

Savić je podsjetio da je izgrađena i Spomen-soba poginulim borcima Vojske Republike Srpske majevičkog kraja, kao i dvije stambene zgrade čiju je izgradnju pomoglo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. 

Za rad Boračke organizacije Lopare na godišnjem novu iz lokalnog budžeta izdvaja se 80.000 KM. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )