FOTO: null

Boračka organizacija i Udruženje veterana Garde Panteri obilježili su u Bijeljini petnaestu godišnjicu ubistva Ljubiša Savića Mauzera.

Legendarni komandant Garde Panteri, osnivač i lider Demokratske stranke i načelnik Uprave policije Republike Srpske, ubijen je 7. juna 2000. godine u Bijeljini.

Sa današnjeg pomena još jednom je poručeno da je, iako je ubica pronađen i osuđen za počinjeni zločin, izostalo otkrivanje nalogodavaca i organizatora Mauzerovog ubistva.

Za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera na 20 godina zatvora osuđen je Đorđe Ždrale, a u postupku je dokazano da je ubistvo planiralo i organizovalo više lica, koja su poznata izvršiocu, ali je njihov identitet do danas ostao nepoznat.

- Nismo ni tražili ime ubice, pored ostalog jesmo i to, ali smo uglavnom tražili da nam se kaže zbog čega je ubijen Ljubiša Savić Mauzer, ko je to osmislio i ko je to naredio - kaže Milisav Trifunović, član Udruženja veterana Garde Panteri.

- Došli smo da odamo poštu našem slavnom komandantu i da kažemo da ga nismo zaboravili, da ćemo ga pamtiti kao velikog komandanta. I ovom prilikom bi istakli, da tražimo istinu o smrti našeg komandanta i da nećemo prestati da radimo na tome - rekao je Miodrag Stojanović, predsjednik Boračke organizacije Bijeljina.

Ljubiša Savić je bio lider sa vizijom, kako u ratu, tako i u miru, podsjetili su njegovi prijatelji i saborci iz Garde Panteri, jedne od najelitnijih jednica VRS koja je uvijek bila tamo gdje je najteže, ne izgubivši nijednu bitku.

Savo Miličić, član Udruženje veterana Garde Panteri, istakao je da je iz redova Garde poginulo 100 boraca, a ranjeno više od 800, na svim ratištma Republike Srpske od Krajine, Kupresa, Krupe, Brčkog, Srebrenice, Sarajeva...

Nakon polaganja vijenaca i cvijeća na spomen obilježju na mjestu ubistva u Bijeljini, porodica i prijatelji posjetili su groblje u Kovačićima, na kojem je sahranjen Ljubiša Savić Mauzer.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )