FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom služio je u Bijeljini pomen poginulim borcima u okviru obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske i Dana semberskih ratnih jedinica u kojima je hiljadu boraca poginulo za stvaranje srpske držav

Posljednji ratni komandant Garde "Panteri" LJubiša Lazić rekao je novinarima da su srpska vojska i narod prvi put u istoriji bili jedinstveni i stvorili za vječnost Republiku Srpsku, koja je svetinja. 

Na 25. godina od formiranja Vojske Republike Srpske na centralni spomenik oslobodiocima na gradskom trgu cvijeće su položile delegacije 17 semberskih ratnih jedinica koje su za časnu borbu i zasluge za stvaranje i odbranu Srpske odlikovane najvišim ordenjem. 

Počast borcima koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske odali su članovi porodica poginulih i nestalih, kao i delegacije Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i Ministarstva unutrašnjih poslova. 

U čast herojima odbrane srpskog naroda cvijeće su na spomenik položili i predstavnici vlasti i boračkih organizacija Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Brčkog, Pelagićeva i Donjeg Žabara, kao i delegacije stranaka SDS, SNSD, PDP, SP, DNS, PUS i Uspješna Srpska. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )