FOTO: null

Snijeg i kiša koji padaju u cijeloj Republici Srpskoj, prouzrokovali su nestanak eletkrične energije u mnogim selima.

Zbog snježnih padavina na području opštine Sokolac od ponoći u oko 50 sela nema struje, rečeno je u sokolačkoj Elektrodistribuciji. Na dalekovodu Kaljina struje nema na 50 trafostanica koje pokrivaju oko 25 sela i zaselaka, kao i na dalekovodu Novo selo od izvorišta Vrela Bioštice i dalje na 15 trafostanica.

Na teritoriji opštine Foča vlažan i težak snijeg kidao je elektrovodove i lomio drveće, koje ej padalo po žicama. Još od jutros bez struje su Miljevina, Tjentište, Zavait, Meštrevac i Čelebići, a tokom dana snijeg je prekinuo napajanje strujom Jošanice, Prevraća i Slatine, kao i naselja Brod na Drini. Električari pokušavaju sanirati kvarove, ali kažu da, kako jedan otklone, drugi se pojavi, a i dijelovi grada povremeno su bez napona.

Na području opštine Srebrenica snijeg intenzivno pada već nekoliko sati. Visina snježnog pokrivača u gradu je oko deset centimetara, a u seoskim planinskim područjima oko 20 centimetara. Zimske službe čiste gradske ulice, a sada rade na raščišćavanju prioritetnih putnih pravaca prema Skelanima i Milićima, dok seoski putevi prema udaljenijim mjesnim zajednicama još nisu čišćeni, kažu nadležni u Srebrenici.

Na području opštine Bratunac, kiša intenzivno pada od sinoć, ali nije izazvala intezivniji porast vodostaja rijeka. Kako je rečeno, vodotoci su tek blago povećani i za sada nema opasnosti od poplava.

I na Zapadu Srpske situacija je teška.Snježne padavine i jak vjetar prouzrokovale su jutros prekide u napajanju električnom energijom na pojedinim dalekovodnim pravcima u prigradskim područjima Banjaluke i Prijedora, te u dijelovima opština Čelinac, Kneževo, Kozarska Dubica, Novi Grad, Krupa na Uni i Laktaši.

 Na području Banjaluke, trenutno su evidentirani kvarovi na dalekovodima ka prigradskim naseljima Subotica i Bočac, koje bi ekipe "Elektrodistribucije" Banjaluka trebalo da saniraju za nekoliko časova, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )