FOTO: null

Tužilaštvo BiH izdalo je juče nalog Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH da u narednim danima izuzme dokumentaciju Bobar banke iz Bijeljine u kojoj je pokrenut postupak likvidacije.

Dokumentacija će biti izuzimana u Bijeljini, Trebinju i Banjaluci.

Portparol SIPA Kristina Jozić rekla je da je Agencija zaprimila naredbu Tužilaštva BiH za prikupljanje određene dokumentacije koja se dovodi u vezu sa Bobar bankom.

"S ciljem što brže i efikasnije realizacije mjera i radnji navedenih u naredbi formiran je poseban tim istražilaca SIPA. Poslije realizacije planiranih mjera i radnji SIPA će Tužilaštvu BiH dostaviti odgovarajući izvještaj. U ovom trenutku ne možemo iznositi druge informacije u javnost", rekla je Jozićeva.

U Tužilaštvu BiH juče su rekli da ne mogu dati nikakav komentar u vezi sa ovim slučajem.

Direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavica Injac saslušana je prošle sedmice u Tužilaštvu BiH u sklopu istrage o malverzacijama u Bobar banci. Injac je potvrdila “Glasu Srpske” da je saslušana u svojstvu svjedoka. Prema nezvaničnim informacijama, osim nje u Tužilaštvu BiH saslušavan je i donedavni likvidacioni upravnik Bobar banke Savo Ševaljević.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske uvela je krajem novembra prošle godine prinudnu upravu u Bobar banku jer nije radila u skladu sa Zakonom o bankama Republike Srpske i drugim zakonskim i podzakonskim propisima. Nepun mjesec kasnije Bobar banci je oduzeta dozvola za rad i pokrenut postupak njene likvidacije. Agencija za bankarstvo Republike Srpske podnijela je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini prijavu protiv osoba zaposlenih u Bobar banci, čiji identitet nije poznat, zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja. U prijavi je navedeno da je u trezoru banke otkriven manjak od 9,96 miliona KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )