FOTO: Ilustracija / arhiva

U akciji "Bjegunac" službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su uhapsili pet osoba na području Broda.

Izvršeni su pretersi na pet lokacija zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, krijumčarenje ljudi i organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Grupu sumnjiče da su bili članovi grupe za organizovani kriminal, koja je djelovala na području BiH i koja je u prethodnom periodu prokrijumčarila oko 100 lica turskog, sirijskog, iračkog i kineskog porijekla, kroz teritoriju BiH u Hrvatsku.

Tako su ostvarili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Uhapšeni će u toku dana biti sprovedeni u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade te će o njihovom daljem statusu u zakonskom roku odlučivati postupajući tužilac.

Kako navode iz SIPA, akcija "Bjegunac", rezultat je višemjesečnog rada policijskih službenika SIPA i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, koja je ostvarena putem EUROPOL-a i i uz posredstvo operativne grupe Zebra.

Tokom realizacije akcije ostvarena je saradnja i sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Takođe su  privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Sve aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )