FOTO: InfoBijeljina.com

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Policije Brčko distrikta BiH, juče su na području Brčkog i Ugljevika, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Parti” usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, rečeno je za InfoBijeljina u SIPA.

Tom prilikom 11 lica lišeno je slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.  

Po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi lica, stambenih i poslovnih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija na području Brčkog i jednoj lokaciji u Ugljeviku, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju navedenog krivičnog djela.

U toku istrage prema osumnjičenim licima i prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

- Opojna droga „spid“ u ukupnoj količini od 1769,02 g.;

- Opojna droga „marihuana“ u ukupnoj količini od 3493,152 g.;

- Opojna droga „kokain“ u ukupnoj količini od 18,648 g;

- NN praškasta materija koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama u količini od 49,05 g;

- jedno putničko motorno vozilo;

- digitalna vaga;

- drobilica za duvan;

- novac u iznosu od 3725,00 EVRA i 700,00 KM;

- 13 mobilnih telefona i 11 SIM kartica.

Nakon  izvršene kriminalističke obrade, lica lišena slobode će tokom dana biti  predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )