FOTO: null

Zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Đuro Knežević, koji od smjene Gorana Zubca rukovodi SIPA-om zabranio je snimanje akcija odnosno privođenja i hapšenja osumnjičenih lica, saznaje novinska agencija Patria.

U ovoj instituciji u kojoj smo tražili potvrdu naših saznanja nisu željeli davati više informacija, ali su u dopisu napomenuli da je riječ o internim odlukama.

- Obavještavamo vas da se radi o internim procedurama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). 

S tim u vezi, nemamo drugi komentar – kazali su iz SIPA-e.


Ovaj čin Kneževića pozdravili su i mnogi pripadnici SIPA-e, a posebno jer su svjesni da se snimanje akcija dobrano koristilo za političke pritiske, i narušavanje ugleda pojedinih privođenih osoba.

Sada je pitanje da li će neko odgovarati za sve objavljene snimke, jer internetom kruže još uvijek snimci hapšenih Živka Budimira, Šemsudina Mehmedovića, Jerka Ivankovića Lijanovića, Kemala Čauševića i mnogih drugih, a čija su spektakularna hapšenja munjevitom brzinom objavljena.

Očito je da je Knežević uvidio greške osuđenog bivšeg direktora, a koji još uvijek preko Jovice Mirosavljevića zvanog Chetniks zna jako dobro šta se dešava u SIPA-i, ali i Specijalnoj jedinici ove agencije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )