FOTO: InfoBijeljina

Zemljotres magnitude 3,7 stepeni po Rihteru registrovan je noćas sa epicentrom u regiji Posušja, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Procijenjeni intenzitet u epicentralnoj zoni bio je pet stepeni Merkalijeve skale, a zemljotres je registrovan 23 minuta iza ponoći.
 
Zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati štetu na objektima, a stanovništvo ga u epicentralnoj zoni može osjetiti.
 
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, epicentar ovog zemljotresa je bio u Grudama, a magnituda 3,6 stepeni po Rihteru.
 
Hercegovinu je 23 minute poslije ponoći pogodio zemljotres magnitude 3,3, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar /EMSC/.
 
Epicentar zemljotresa bio 34 kilometra od Mostara, odnosno 17 kilometara od Širokog Brijega. Osim u BiH, zemljotres su registrovali seizmološki centri u Hrvatskoj i Sloveniji.
 
Prema navodima građana koji su objavljeni na internetskoj stranici EMSC-a, podrhtavanje tla se vrlo osjetilo. Zemljotres je pojedine probudio dok su spavali. Tlo je podrhtavalo i na području Dalmacije.
 
Nema prijava o povrijeđenima i materijalnoj šteti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )