FOTO: null

Sindikat radnika unutrašnjih poslova traži veće plate za radnike u Ministarstvu u narednoj godini. Tim povodom Vladi šalju zahtjev za hitne pregovore.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske traži pregovore sa Vladom o novoj cijeni rada za zaposlene u Ministarstvu. Podsjećaju da je obaveza Vlade da svake godine pregovara o novoj cijeni rada za narednu godinu, a da oni očekuju povećanje plate, jer je plata radnika u Ministarstvu ista osam godina.

U Sindikatu kažu da su svjesni obaveza koje je Vlada preuzela prema MMF-u, a kažu da nema povećanja izdvajanja za plate u javnoj upravi i tvrde da su njihovi argumenti neoborivi. Isto tako odbijaju i eventualnu mogućnost smanjenja broja zaposlenih u MUP-u.

Podsjećaju i da Vlada radnicima u MUP-u duguje novac za naknade još iz 2015. godine.

U sindikatu radnika unutrašnjih poslova tvrde da nesporazum sa korišćenjem javnog prevoza pripadnika MUP-a nije rezultat novog opšteg kolektivnog ugovora, već neprodužavanja Ugovora, a do toga je došlo zbog izrade novog pravilnika. Taj problem biće riješen, tvrde u Sindikatu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )