FOTO: null

Predsjednik Skupštine opštine /SO/ Ugljevik Đoko Simić odbacio je danas optužbe opozicionih odbornika da je prilikom usvajanja budžeta za narednu godinu prekršen Poslovnik o radu parlamenta i istakao da odbornici skupštinske većine nisu u sukobu interesa.

Reagujući na optužbe odbornika DNS-a, SNSD-a i NDP-a iznesene na konferenciji za medije u Bijeljini, Simić je rekao novinarima da se pojedinačno izjašnjavanje omogućava u slučaju kada nije moguće tačno utvrditi rezultat glasanja i postoji sumnja u rezultat glasanja odbornika, što nije bio slučaj na zasjedanju SO Ugljevik 23. decembra. 

On navodi da rezultat glasanja nije još ni postojao kada su opozicioni odbornici zatražili pojedinačno izjašnjavanje, a budžet je usvojen glasovima 15 od 23 odbornika. 

"Za odbornike za koje opozicija tvrdi da su u sukobu interesa postoje pojedinačna rješenja da nisu", rekao je Simić. 

On je dodao da je od Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske dobijeno pisano tumačenje da odbornici mogu da glasaju za budžete opština, a ne mogu za izvještaje o radu potrošačkih jedinica u kojima su u radnom odnosu. 

Simić je odbacio i kritike opozicionih odbornika o radu lokalne vlasti i budžetu za 2017. godinu, uz tvrdnju da je opština Ugljevik jedna je od najmanje zaduženih opština u Republici Srpskoj i da je budžet lokalne zajednice socijalno odgovoran i razvojan. 

On je rekao da nisu tačne tvrdnje opozicije da u proteklom periodu u Ugljeviku nije otvoreno nijedno radno mjesto i istakao da su dodjeljivani podsticaji poljoprivredi i privredi i da ima primjera da jesu otvarana nova radna mjesta. 

Kada je riječ o navodima opozicije da su u "medijskom mraku" Simić je rekao da sjednice SO Ugljevika direktno prenosi lokalni "Skala radio", a nakon posljednjeg skupštinskog zasjedanja Novinska agencija Republike Srpske "SRNA" izvijestila je i o nezadovoljstvu opozicije i tačno navela zbog čega su napustili sjednicu. 

Simić je ocijenio da su neki odbornici opozicije neiskusni ili su nezadovoljni postignutim rezultatima, zbog čega nastaju problemi i izrazio uvjerenje da će se opozicioni odbornici vratiti u skupštinske klupe. 

On je istakao da je u proteklom periodu saradnja opozicije i skupštinske većine u Ugljeviku bila izuzetno dobra i da je većina važnih skupštinskih odluka donesena jednoglasno. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )