FOTO: null

Bijeljina - Samo četiri minuta provedena na terenu bila su dovoljna krilnom napadaču Radnika Deniju Simeunoviću da postigne vodeći pogodak protiv Krupe i najavi pobjedu Bijeljinaca poslije koje su se probili na drugo mjesto.

U igru je ušao u 71. minutu kod rezultata 1:1 i već u 75. upisao se u strijelce, a način na koji je proslavio pogodak sigurno će se još dugo prepričavati u Bijeljini. Podsjetio je na vrijeme kada je u sarajevskom Željezničaru igrao Nikola Nikić, koji je poslije svakog postignutog gola zamalo završavao na okolnim ulicama oko stadiona "Grbavica".

- Igralo se veoma tvrdo, a Krupa se pokazala kao izuzetno disciplinovana i borbena ekipa, koja se s pravom nalazi u samom vrhu tabele. Ipak, bili smo nadmoćniji protivnik na terenu u drugom poluvremenu i moj gol kojim smo poveli sa 2:1 skinuo nam je teret sa vrata. Iz sveg tog naboja u cijeloj ekipi, ali i u meni proizašlo je moje veliko radovanje. Ne znam šta bi bilo da su kapije bile otvorene, jer bih vjerovatno izletio na ulicu - naglasio je Simeunović.

Ovaj 25-godišnji fudbaler, koji je ponikao u HAŠK-u iz Zagreba, a zatim nosio dres Kroacije iz Sesveta, Sloge iz Uskoplja, Travnika, Zrinjskog, Sarajeva i sada Bijeljinaca, kasnio je na pripreme Radnika. Zato je njegova forma dugo bila sporna, ali je Simeunović iz utakmice u utakmicu napredovao i čini se da je konačno došao do izražaja.

- Još se ne osjećam potpuno spremnim, ali svakodnevno radim na treninzima i napredujem na fizičkom planu.  Prilikom ulaska u igru bilo mi je jasno da u duelu sa visokim štoperima gostiju nemam šansi. Međutim, kod centaršuta Stanka Ostojića prosto sam osjetio gdje lopta ide, utrčao sam u nebranjeni prostor i zatresao mrežu - rekao je Simeunović.

On je naglasio da je u Bijeljini naišao na izuzetan prijem.

- Ne samo čelnika u klubu i saigrača, već i običnih ljudi na ulici. Osjeća se veliko gostoprimstvo, koje je i obaveza više da na terenu budem onaj pravi. Vjerujem da će tako biti, ali i da će Radnik i ove sezone izboriti plasman na međunarodnu scenu - dodao je Simeunović.

Prvenac

Deni Simeunović prvenac u dresu Radnika postigao je u osmom kolu kada su Bijeljinci kao gosti na sarajevskoj "Otoci" savladali Olimpik sa 3:0.

- Bila je to prva pobjeda pod dirigentskom palicom Nebojše Miloševića, tako da je i taj pogodak ima posebno značenje. Istina, u tim trenucima smo već vodili sa 2:0 i praktično sam samo potvrdio pobjedu, koja je bila početak preporoda i proboja na tabeli - naglasio je Simeunović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )