FOTO: null

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Senada Nikolića (30) iz Bijeljine na jedinstvenu kaznu od pet i po godina zatvora zbog brutalnog silovanja sugrađanke R. B. i pokušaja pljačke D. J., koju je napao na ulici i pokušao da joj ukrade torbicu

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, kaže da je sudsko veće potvrdilo prvostepenu presudu koju je 24. novembra 2013. godine izrekao Okružni sud u Bijeljini.

- Žalba odbrane Senada Nikolića odbijena je kao neosnovana i sudsko veće je potvrdilo prvostepenu presudu kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu od pet i po godina zatvora - rekla je Despotovićeva.

Oba napada dogodila su se 6. septembra 2012. godine u Bijeljini.

U presudi je navedeno da je Nikolić u večernjim časovima na ulici napao R. B. iz Bijeljine i na silu je odvukao u dvorište jedne napuštene kuće u Karađorđevoj ulici. Nesrećnu ženu uvukao je u napuštenu kuću u kojoj je brutalno pretukao i silovao. Žrtvu je ostavio u kući i pobegao, da bi oko 22 časa presreo i drugu ženu. Sve se odigralo u Ulici Đure Đakovića gde je Nikolić s leđa napao D. J. i, u nameri da joj ukrade torbicu, više puta je udario šakom u glavu. Hrabra žena mu se suprostavila i u borbi za torbicu Nikolić je ugrizao za nadlakticu leve ruke. Ipak žena je uspela da se odbrani i Nikolić je pobegao bez plena.

Međutim, ni tu nije bio kraj njegovim nedelima i pola sata nakon napada na D. J. otišao je na parking u Ulici Cara Dušana u Bijeljini gde je pokušao da provali u automobil "fijat uno". Veruje se da je planirao da ukrade automobil, ali u tome nije uspeo.

Nakon prijave policija je krenula u potragu za silovateljem i on je sutradan pronađen i uhapšen. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )