FOTO: InfoBijeljina

Okružni sud u Doboju oslobodio je krivice P. C. iz Petrova po optužnici za produženo krivično djelo silovanja.

Riječ je o telohranitelju mnogobrojnih dobojskih političara koji je zbog silovanja konobarice iz Doboja prvobitno bio osuđen na četiri godine zatvora. Međutim, nakon uvažavanja žalbe njegove odbrane, Vrhovni sud Republike Srpske je tu presudu ukinuo i postupak vratio na novo suđenje. U ponovljenom postupku P. C. je izrečena oslobađajuća presuda.

- Optuženi se oslobađa po dvije tačke optužnice za krivično djelo silovanje, na osnovu člana 298 tačka V Zakona o krivičnom postupku RS - saopštio je Okružni sud u Doboju.

U prevodu, to znači da je P. C. oslobođen jer Okružno javno tužilaštvo u Doboju nije dokazalo da je počinio krivična djela koja su mu stavljena na teret.

U optužnici se navodi da je on u periodu od marta do juna 2016. u više navrata silovao ženu. Da bi je prisilio na seksualne odnose upućivao joj je prijetnje smrću, a pretio je i da će ubiti članove njene porodice. U strahu, žena je nastavila da se viđa s njim, što je za posledicu imalo i njenu trudnoću, koja je prekinuta.

Inače, žrtva je radila kao konobarica u jednom kafiću u Doboju, gdje je optuženi svakodnevno dolazio da pije kafu. Često je znao da ostane do završetka njene smjene, nakon čega bi je napastvovao. U optužnici je navedeno da je u martu 2016. žrtvu uspio da uvuče u automobil, nakon čega ju je silovao. Potom je raznim prijetnjama prisilo da nastavi da se viđa s njim.

U tom periodu navodno se i svojim prijateljima hvalio da je u vezi sa "dobrom ribom", pa je žena od njemu bliskih ljudi počela da dobija poruke intimnog sadržaja. Nakon što više nije mogla da podnese prijetnje i pritiske, odlučila je da se obrati policiji i prijavi cijeli slučaj. Telohranitelj je nedugo nakon toga uhapšen. Na prijedlog Tužilaštva sud mu je odredio pritvor, u kojem je proveo nekoliko mjeseci.

(NE)OSNOVANO U PRITVORU?

Presuda Okružnog suda u Doboju nije pravosnažna i obje strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu RS. Ukoliko se oslobađajuća presuda potvrdi,mosuđeni će imati pravo da sve dane provedene u pritvoru naplati o trošku poreskih obveznika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )