FOTO: null

Nisam poletio nakon osvajanja zlatne medalje u Litvaniji. Treneri u Italiji su mi čestitali, ali nisu dali da me ponese euforija, što mi je izuzetno drago. Sve je isto kao i prije, kaže za ,,Nezavisne,, Njegoš Sikiraš, kadetski košarkaški reprezentativac

Sikiraš se trenutno nalazi na odmoru u BiH, a već danas mora nazad u Italiju.

"Stigao sam nakratko kući. Iskoristio sam priliku da se vidim s najbližima u Palama i Bijeljini. Danas se vraćam nazad, ali u utorak sam opet u Sarajevu", ističe jedan od najperspektivnijih košarkaša u Evropi, koji se oporavlja od povrede koljena, i dodaje:

"Poslije prvenstva u Litvaniji nisam igrao košarku zbog povrede koljena. Oporavak ide u željenom toku i očekujem u januaru da budem potpuno spreman. Zasad samostalno radim po posebnom tretmanu."


NN: Ugovor sa Stelom ti ističe u junu, da li razmišljaš o promjeni sredini?

SIKIRAŠ: U Italiji mi je stvarno dobro. Tu sam do juna, a onda najvjerovatnije mijenjam sredinu. Imam dosta ponuda, ali ne bih sada ništa konkretno govorio. Imam poziva da ostanem u Italiji, ali javljaju se iz Španije, Amerike...


NN: Da li si spreman da zaigraš seniorsku košarku?

SIKIRAŠ: Vrijeme je da krenem dalje, tačnije da pređem u seniore. Mislim da sam zreo za napredak. Istina, sada fizički nisam spreman zbog povrede, ali to je najmanji problem.


NN: Dobijaš li još čestitke nakon što si s reprezentacijom osvojio zlatnu medalje na Eurobasketu?

SIKIRAŠ: Kad god se vratim u BiH, svi i dalje pričaju o Litvaniji, zlatu... Zbog toga sam ponosan. Niko nije zaboravio ono što se desilo u avgustu, kada smo "pokorili" Evropu.


NN: Osim usjeha s reprezentacijom, ovu godinu ćeš pamtiti i po tome što si bio učesnik kampa "Džordan Brend klasik"?

SIKIRAŠ: To je svakako najveći uspjeh za mene u ovoj godini. U Zagrebu sam bio među najboljih 40 mladih košarkaša Evrope, a nakon tri treninga i jedne utakmice upao sam u top 10 i tako izborio odlazak u Njujork. Četiri dana u Njujorku nikada neću zaboraviti, jer su se u kampu nalazili najtalentovaniji igrači svijeta, njih 20, iz Amerike, Španije, Francuske i Turske, a među njima sam bio i ja. Odigrali smo ol-star utakmicu, u kojoj sam ubacio 16 poena (osam skokova) i nakon koje sam proglašen za MVP igrača.


NN: Da li si imao priliku da se susretneš s jednim od najboljih košarkaša svih vremenam Majklom Džordanom?

SIKIRAŠ: Nakon tog meča imali smo priliku da se družimo s Džordanom i da pričamo o svemu, košarci, njegovoj karijeri, njegovom brendu...


NN: Kako si se osjećao u tom trenutku i da li ti je Eir Majkl nešto lično rekao?

SIKIRAŠ: Bio sam uzbuđen kada smo mu postavljali pitanja. Na kraju mi je lično čestitao na tituli najboljeg igrača kampa. Rekao mi je da je put velikih igrača mnogo težak te da nikad ne padam i da mislim pozitivno.


NN: Da li si u kontaktu sa saigračima iz reprezentacije?

SIKIRAŠ: To obavezno. Čujemo se stalno preko interneta, a kada smo ovdje često se družimo i izlazimo zajedno.


NN: Razmišljaš li o igranju za seniorsku reprezentaciju BiH?

SIKIRAŠ: U budućnosti svakako da, ali u ovom trenutku nema potrebe da razmišljam o tome. Još sam mlad, imao sam nezgodnu povredu i najbitnije je da me u budućnosti zaobiđu povrede.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )