FOTO: null

Radnik iz Bijeljine nastavio je sa sjanim partijama iz prvog dijela prvenstva, te je u prvoj utakmici druge polusezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Mladost s ubjedljivih 3:0.

Prvu priliku na utakmici imao je Radnik u četvrtoj minuti kada je Hodžić bio pred golom gostiju, ali nije se dobro snašao.

Jakovljević je propustio veoma dobru šansu u 12. minuti. Stokić je u 24. minuti pokazao da će biti veliko pojačanje i sjajnim golom doveo je domaće u vodstvo.

Šišić je pokušao na drugoj strani u 40. minuti, ali je šutirao veoma loše. Do kraja prvog poluvremena ništa se značajnije nije dešavalo.

Radnik je u nastavku ostao oslabljen neigranjem Stokića, koji nije mogao više izdržati, jer je počeo utakmicu pod temperaturom.

U 53. minuti Mladost je odigrala jednu od rijetkim dobrih akcija, ali na kraj iste Kovač je šutirao veoma loše, tako da Avdukić nije imao problema.

Najbolju priliu Mladost je imala u 56. minuti kada je Rizvanović dobro pokušao iz slobodnjaka. Hodžić je u 58. minuti postigao fantastičan pogodak za vodstvo Radnika protiv Mladosti.

Samo dvije minute poslije Obradović je sjajno spustio loptu za Beširevića, koji je šutirao malo pored gola.

Veoma dobru partiju Obradović je krunisao golom u 71. minuti. Isti igrač je u 74. minuti nakon kornera šutirao malo preko gola.

Šećerović je bio blizu pogotka sa 30-ak metara u 79. minuti. Mladost je do kraja prijetila preko Dilavera, ali rezultat se nije mijenjao.


Radnik - Mladosti 3:0

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević I., Memišević, Stokić (od 46. minute Maksimović), Obradović (od 81. minute Glišić), Ostojić, Srećković, Jakovljević S., Šećerović.

MLADOST: Hadžić, Sušić, Dilaver, Šišić (od 55. minute Bošković), Musić, Rizvanović, Kovač, Husić, Ramović (od 55. minute Poček), Karahmet, Čović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )