FOTO: null

Fudbaleri Sevilje osvojili su ligu Evrope pobjedom nad Interom rezultatom 3:2. Ovo je španskom klubu šesti trofej u najmasovnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Prethodno je Sevilja ovaj trofej osvajala 2006, 2007, 2014, 2015 i 2016. godine.

Bilo je ovo fantastično finale, puno uzbuđenja i preokreta.

Od prvog minuta krenulo je "žestoko". Romelu Lukaku u 3. minutu bježi svom čuvaru koji ga ruši u kaznenom prostoru, a sudija Deni Mekeli je bez imalo razmišljanja pokazao na jedanaesterac. Lukaku je izveo penal i doveo milanski klub u prednost.

Imao je nakon toga Inter još jednu dobru šansu, međutim nije ni Sevilja "sjedila skrštenih ruku". Iz prve prave prilike raspucani Luk de Jong poravnava rezultat, raspucani jer do polufinala Holanđanin nije zabio niti jedan gol za Špance, a onda postiže odlučujući pogodak u polufinalu protiv Mančester Junatjeda i večeras ponovo.

Isti igrač preokreče rezultat za Sevilju. Igrao se 33. minut, De Jong je poslije jednog prekida bio najviši u skoku i efektno zatresao mrežu Samira Handanovića.

Inter je ubrzo uzvratio. Dijego Godin, koji je veći dio sezone bio u nemilosti trenera Antonija Kontea, nakon centaršuta drugi put poravnava rezultat.

Vice prvak Italije je bolje otvorio nastavak. Galjardini je u posljednjem momentu izblokiran u 16-ercu Sevilje. Na drugoj strani zaprijetio je Serhio Reguilon, dijete Reala koje je na pozajmici, nakon solo prodora, ali je bio malo neprecizan.

Španci su u drugom dijelu više imali loptu u svojim nogama, Inter je čekao kontru i dočekao u 65. minutu, ali je Lukaku promašio zicer ili, bolje rečeno, golman Bono mu je odbranio šut u situaciji jedan na jedan.

Ponovo je koban bio prekid za Inter. Igrao se 74. minut, defanzivac Dijego Karlos atraktivno, makazicama šutnuo je loptu koja bi vjerovatno završila u korneru da je Lukaku nije skrenuo u svoju mrežu i to je značilo 3:2 sa Andalužane. Ostalo je malo vremena za milanski klub da se proba "izvaditi".

U 82. minutu prava drama u petercu Sevilje. Nekoliko igrača Intera je šutiralo u kratkom vremenu, ali lopta jednostavno nije htjela ući u gol. Posljednji trenuci meča pokazali su svu neorganizovanost Intera čiji fudbaleri nisu mogli naći smirenosti kako bi došli do željenog pogodka. Na drugoj strani igrači Sevilje su iskusno "trošili" vrijeme i tako došli do prvog trofeja pod palicom Hulena Lopetegija, prenijela je "N1".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )