FOTO: null

Bazel - Fudbaleri Sevilje osvojili su Ligu Evrope pobjedom nad Liverpulom u Bazelu poslije preokreta sa 3:1 (0:1).

Španski tim osvojio je treći uzastopni trofej u ovom takmičenju, a peti u klupskoj istoriji i na taj način obezbjedio učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Liverpul naredne sezone neće učestovati u evropskim takmičenjima.

Liverpul je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu i majstorijom Staridža na poluvrijeme otišao sa minimalnom prednošću. Englez je u 35. minutu sa lijeve strane šutirao spoljnim dijelom lijevog stopala po dijagonali sa petnaestak metara, a lopta je otišla u dalji ugao golmana Sevilje.

Ipak, Španci su šokirali Engleze već na startu nastavka kada je Gameiro zatresao mrežu Liverpula. Marijano je prošao kroz dvojicu igrača Liverpula, a zatim u peterac ubacio loptu iza leđa Turea i Lovrena, a Gameiro je zatresao mrežu.

Ekipa Jirgena Klopa bila je neprepoznatljiva, Sevilja je preko Gameira nastavila da stvara mnogo problema rivalu, pa je u roku od šest minuta golovima Kokea u 64. i 70. minutu stigla do preokreta i dva gola prednosti. Prvo su pred šesnaestercem engleskog tima kombinovali su Banega i Vitolo, a zatim je šutirao Koke i matirao Minjolea za 2:1, da bi potom isti igrač, pošto se lopta odbila od igrača Liverpula zatresao mrežu.

Ovo je dobra vijest i za navijače Partizana, jer je pobjedom Sevilje srpski predstavnik preskočio prvo kolo kvalifikacija za drugo po rangu evropsko takmičenje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )