FOTO: null

U vladajućoj stranci Srpske nastavljena razmimoilaženja na relaciji Dodik – Radojičić. Dodik: Iz rukovodstva stranke niko neće biti isključen, ali može sam da ode

Razmimoilaženja na relaciji Milorad Dodik - Igor Radojičić se nastavljaju. Nakon što je lider SNSD izjavio da postoje određena neslaganja sa bivšim predsednikom Narodne skupštine RS, oglasio se i Radojičić, i to veoma jasnom porukom: "SNSD treba ispraviti greške, ponuditi nove i realne politike, a naročito promeniti kadrove" pišu Novosti .

Radojičić, potpredsednik SNSD, poruku je ostavio na svom tviter-profilu nekoliko časova posle sednice Izvršnog odbora stranke kojoj nije prisustvovao!

Njegov nedolazak predsednik SNSD Milorad Dodik je prokomentarisao rečima: "Nije važno što jedan član nije bio prisutan".

Dodik je pojasnio da postoje određena neslaganja sa Radojičićem u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH, ali je negirao tvrdnje da bi Radojičić mogao da bude isključen iz SNSD.

Kaže da iz stranke niko neće biti isključen, posebno iz najviših organa, "ali može sam da ode".

Dodik je, ipak, za Radojičića rekao da je važan član te stranke i da je veoma angažovan u radu poslaničkog kluba u parlamentu RS i da vodi efikasno i banjalučki Gradski odbor, koji je ostvario dobar rezultat na izborima.

- U petak sam razgovarao sa Radojičićem. Mi nemamo nekih teških pitanja, ali on ima određena neslaganja s nekim postupcima u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH - rekao je Dodik.

Ekspresno se oglasio Radojičić i poručio da će SNSD, ako ne bude promena, "ostati samo fasada"!

Da podsetimo, Radojičić se prošli put, gotovo na istovetan način pobunio još u januaru. Tada je povod za njegovu reakciju bio stav koji je izneo Rajko Vasić, bivši generalni sekretar SNSD - da Milorad Dodik treba da ode sa čela partije i da bude kandidovan za srpskog člana Predsedništva BiH, a da SNSD sprovede korenite reforme.

Tada je Radojičić, takođe na svom tviter-nalogu, napisao: "Ovo je najbolja sistematična analiza stanja u SNSD ikada napisana".

Vasić je više puta na svom blogu, govoreći o stanju u SNSD, tražio "povratak ljudima i organizaciji".


CVIJANOVIĆ: NE MOGU SVI ODJEDNOM DA ODU

NA pitanje Srne da prokomentariše stav Igora Radojičića da su ovoj stranci potrebni novi kadrovi, međunarodni sekretar SNSD Željka Cvijanović je rekla da u toj konstataciji ne vidi ništa spektakularno, jer se takva smena političkih generacija već dešava, ali se nikad i nigde ne dešava tako da svi stari odjednom odu, a svi novi odjednom dođu.

Ona je podsetila da će krajem aprila biti održan Sabor SNSD, što će značiti i dodatno uvođenje novih kadrova.

- Taj proces u SNSD-u vidim tako što će pojedina stara lica svoj politički angažman uskoro zameniti savetodavnim u okviru stranačkih tela. Pa, onda vidim generaciju ljudi od oko 50 godina koji imaju popriličan politički staž, u koje, između ostalih, spadamo i Igor Radojičić i ja, kao ljude koji su sada most između starijih i mlađih političkih generacija, ali će za par godina neminovno preći u "staru garnituru", a mlađi će zauzimati naše pozicije - navodi Cvijanovićeva.

M. FILIPOVIĆ

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )