FOTO: noviglas.info

Katarina, Jovana i Anđela sa punim pravom mogu se nazvati djevojkama za primjer. U vrhuncu žetve u Semberiji i one su se prihvatile posla.

Na porodičnom imanju Cacanovića ovih dana bilo je radno. U punom jeku je žetva pšenice, a kako bi posao bio okončan što prije, angažovali su se svi. 
 
Katarina, Jovana i Anđela Cacanović prihvatile su se posla na imanju u Golom Brdu, pa su se ocu pridružile na vršaju.

“Ne smeta nam što je visoka temperatura. Kad se uključe i kćerke, pa pripomognu i kumovi i rođaci, sve je lakše. Čovjek radi od miline”, kaže ponosni tata Slaviša Cacanović, po struci doktor veterinarske medicine.

Kako ističe, djevojke su vrijedne i za njih nema “ne mogu”.

“One su moji glavni pomagači. Štagod treba, tu su da pomognu. I prošle  godine su zajedno sa svima nama “odraslima” radile na njivi”, kaže Cacanović i dodaje, da pored rada u polju, djevojke pomažu i baki na selu oko stoke.

Jovana i Anđela su sestre bliznakinje, imaju 18 godina i odlične su učenice Medicinske škole u Bijeljini.

Mlađa Katarina ima 16 godina i prava je umjetnička duša. Piše pjesme za koje je pobrala brojne nagrade na konkursima u zemlji i okruženju. Pohađa gimnaziju i odličan je đak. 

“Na selu kod bake imamo krave i svinje, pa se trudimo da smo uvijek od pomoći. Pošto imamo viška mlijeka, nosimo mlijeko komšijama koji nemaju krave, jer mi imamo više”, kažu ove vrijedne djevojke.

Uživaju u boravku na otvorenom, u prirodi, a rad ih ispunjava. Kako kažu, mladi u današnje vrijeme ni ne znaju koliko je na selu lijepo i zanimljivo. 

Uz sve to, stižu da se bave i sportom, pa sve tri djevojke treniraju odbojku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )