FOTO: null

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je na otvaranju prvog „Semberskog sajma mesa“ u Bijeljini da lokalna zajednica i Vlada Srpske ulažu u privredu ovog regiona kako bi zdravi domaći proizvodi bili prepoznatljivi i na in

Gluhaković je rekao da brojne sajamske manifestacije u Bijeljini pokazuju bogat privredni i turistički kapacitet Semberije i Republike Srpske, ističući da su zdrava voda, zdrava hrana i zdrava klima neprocjenjiv resurs u turizmu. 

On je poželio uspješan razvoj i osvajanje evropskih tržišta kompanijama iz Semberije koje se bave proizvodnjom i preradom mesa i najavio nastavak podrške republičke i lokalne vlasti u promociji domaćih proizvoda. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je na otvaranju prvog "Semberskog sajma mesa" da su vrijedni i uspješni privrednici pravi zamajac razvoja, otvaranja radnih mjesta i boljeg života u Republici Srpskoj. 

"Političari mogu malo da poprave ili pokvare situaciju, ali privrednici su zamajac razvoja društva", istakao je Mićić. 

Privrednik i domaćin prvog "Semberskog sajma mesa", direktor preduzeća "Globus" Milenko Zupur rekao je novinarima da je cilj ove trodnevne manifestacije da se svijetu pokaže kvalitet i raznovrsnost mesa i prerađevina od mesa iz Semberije. 

"Ovo je region sa zdravom vodom i klimom, vrijednim i obučenim domaćinima i uspješnim kompanijama u proizvodnji mesa", ocijenio je Zupur. 

Sajam je okupio 26 izlagača, a pored prodajne izložbe mesa i mesnih prerađevina, posjetioci mogu da vide i brojne prerađivače voća i povrća, predstavnike destilerija i vinarija, domaćih mlinova i pekara, proizvoda od meda, kao i štandove sa proizvodima domaće radinosti. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )