FOTO: null

Fudbaleri Jedinstva iz Brodca spremno dočekuju nastavak proljetne polusezone u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa istok. Pripreme su dobro sprovedene, a odigrano je i nekoliko kontrolnih utakmica na kojima su šansu dobijali svi igrači.

U generalnoj probi pred start savladana je solidna ekipa Kolektiva iz Međaša.

- Dobro smo odradili pripremni period. Zadovoljan sam disciplinom i radom svih igrača. Igrački kadar nam je ostao na okupu iz protekle sezone. Angažovali smo dva nova igrača, Duška Stajića internacionalca koji nam je došao iz Mladosti (Velika Obarska) i Davora Malovića iz Međaša. Jesenas smo igrali promjenljivo, zauzeli smo sedmo mjesto sa 16 osvojenih bodova uz bilans od tri pobjede, sedam remija i tri poraza i gol razliku 21:20. Svakako da želimo ovaj plasman popraviti, a po tradiciji uvijek bolje igramo u proljetnom dijelu – istakao je trener Jedinstva Miroslav Timić.

Ekipu iz Brodca na otvaranju drugog dijela prvenstva očekuje semberski derbi.

- U nedjelju igramo sa Proleterom u Dvorovima. To je semberski derbi i na susretima ovih rivala uvijek je bila prisutna neizvjesnost. Iako je Proleter bolje plasiran od nas i ima 18 bodova, ne prepuštamo im ulogu favorita. Mislim da su šanse za pobjedu podjednake. Mi na svaki susret ulazimo sa željom da pobijedimo pa tako dočekujemo ovaj derbi – poručio je Timić.

Njegovo mišljenje dijele svi koji rade u klubu, počevši od igrača, članova uprave i navijača.

- Jedinstvo je postalo stabilan drugoligaš. Igrači već dugo igraju zajedno i krasi ih drugarstvo, želja za dokazivanjem. Utakmice sa Proleterom su prave poslastice za sve ljubitelja fudbala u Semberiji. Očekujem fer i korektnu igru, a moja je prognoza da možemo ostati neporaženi – kaže štoper Jedinstva Darko Lukić.

 
I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )