FOTO: null

U odnosu na jučerašnji dan vodostaj rijeke Save je u stagnaciji odnosno blagom padu, dok je vodostaj rijeke Drine u opadanju.

Vodostaj  rijeke Save danas u 7,00 časova na vodomjernoj letvi u Rači iznosio je +692 cm i za poslednja 24 časa opao je za -5  cm odnosno trenutno je +42 cm iznad kote redovne odbrane od poplava.

Vodostaj rijeke Drine u 7,00 časova iznosio je +341 cm na vodomjernoj stanici Radalj i u opadanju je za poslednja 24 sata -26 cm sa tendencijom daljeg blagog opadanja. 

Protok rijeke Drine u 7,00 časova na HE Zvornik iznosio je 1330 metara kubnih u sekundi sa tendencijom blagog pada. Vodostaji ostalih manjih rijeka na teritoriji Grada su u granicama normale.

S obzirom da su vodostaji rijeka Save i Drine  veoma visoki i  da se danas i  naredna dva dana prognoziraju jače padavine, UPOZORAVA se stanovništvo koje je naseljeno  uz rijeke  da prati stanje radi blagovremenog preduzimanja mjera samozaštite odnosno da izvrši uklanjanje materijalnih dobara koja bi mogla biti zaplavljena. Nadležna Odjeljenja i službe Gradske uprave, profesionalne i hitne  službe da budu u pripravnosti radi brzog reagovanja po ukazanoj potrebi.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )