FOTO: null

Tijana Stanišić i Mirko Šajin su talentovani mladi šahisti iz Bijeljine koji su na 17. kadetskom šampionatu BiH predstavljali grad Bijeljinu, nastupajući kao članovi ŠK “Dvorovi”.

Tijana i Mirko su članovi šahovske sekcije “Sveti Georgije”, a svoje šahovske aktivnosti sprovode uz podršku Crkve Svetog Đorđa u Bijeljini koje im ustupa prostorije za rad, a ujedno i podržava rad mladih šahista i njihovih trenera.

Sekcija bi trebala uskoro da preraste u klub istog imena. Na 17. kadetskom šampionatu BiH šampionsku titulu ponio je Mirko Šajin, učenik trećeg razreda OŠ “Sveti Sava” iz Bijeljine, iz iste škole šaha, pri šahovskoj sekciji “Sveti Georgije” u Bijeljini. 

Devetogodišnji Mirko, u izezetno jakoj konkurenciji nekoliko bivših šampiona, zauzeo je prvo mjesto u grupi dječaka do 10 godina i time je potvrdio da Semberija predstavlja pravi rasadnik šahovskih talenata.

Ova dupla kruna šahovske sekcije “Sveti Georgije”, koja bi trebala u bliskoj budućnosti prerasti u pravi šah klub, dokazuje da se rad, istrajnost i požrtvovanje isplate, a poznato je da se uspjeh u šahu ne postiže preko noći. 

“Nadamo se da će lokalne vlasti prepoznati talenat ove vrijedne ekipe šahista i pomoći im u daljem usavršavanju kako bi što bolje predstavljali Bijeljinu i RS u svijetu. Trebalo bi dodati da je sav finansijski teret učešća na ovom Prvenstvu pao na leđa roditelja ove talentovane djece, koja su to opravdala osvojenim peharima i postala uzor svojim vršnjacima, mladim šahistima BiH”, ispričali su za portal InfoBijeljina u ovoj šahovskoj sekciji.

Pred mladim šahistima je novi izazov, za koji se već uveliko pripremaju, a to je kadetsko Prvenstvu Evrope koje će se održati u Pragu (Češka) od 18. do 28. avgusta ove godine. 

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )