FOTO: null

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zlatko Maksimović rekao je danas u Gračanici da je na sastanku sa predsjednikom Privremenog veća opštine Zvečan dogovoreno da se na području Semberije pokrene akcija prikupljanja sredstava koja će biti uložen

"Nastojaću da kao narodni poslanik u parlamentu Srpske i vjerujem budući gradonačelnik Bijeljine pokrenem akciju prikupljanja sredstva za izgradnju Sunčane doline, kao i da podstaknem naše privrednike da svoj kapital ulože u razvoj opština na sjeveru Kosova nastanjenih srpskim stanovništvom", rekao je Maksimović Srni. 

On je istakao da se danas čuvanjem Kosova i Metohije, čuva sutrašnjica Republike Srpske. 

"Na Kosovo i Metohiju uvijek treba dolaziti i pomagati. Čuvajući Kosovo i Metohiju i naš narod na ovim prostorima čuvamo i Republiku Srpsku, maticu Srbiju i srpstvo uopšte", rekao je Maksimović, koji je u pratnji saradnika zajedno sa predsjednikom Banjalučkog odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Miloradom Arlovim posjetio sjever Kosova i Gračanicu. 

Maksimović, koji je i direktor Doma zdravlja Bijeljina, je rekao i da je posjetom Domu zdravlja u Zvečanu i bolnicama u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici nastavljena saradnja medicinskih stručnjaka s ciljem da se razmjenom iskustava uspostavi trajna saradnja zdravstvenih ustanova Republike Srpske i Kosova i Metohije. 

Arlov je rekao da je cilj da se uspostavi saradnja srpskih zdravstvenih institucija sa Kosmeta sa zdravstvom Srpske jer je opšta ocjena da je saradnja prijeko potrebna. 

Tokom posjete Gračanici gosti iz Srpske su posjetili manastir Gračanicu gdje su upoznati o značaju i vrijednosti najsvetije zadužbine kralja Milutina. 

"Ovo je svetinja koju moramo sačuvati jer ukoliko nju ne sačuvamo nećemo sačuvati ni svoj identitet", rekao je Maksimović koji je u manastirskoj porti dvjema porodicama iz Gračanice uručio pomoć koju je prikupila nevladina organizacija na čijem je čelu. 

Goste iz Srpske primio je i gradonačelnik kosovske opštine Gračanica Vladeta Kostić koji je zahvalio na pažnji i brizi Srba s one strane Drine i pozvao sunarodnike iz Republike Srpske da posjetom srpskim svetinjama i opštinama sa srpskom većinom po Kosmetu pomognu opstanku srpskog naroda na prostorima južne pokrajine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )