FOTO: null

Planirana podela fotelja u vlasti na nivou BiH izazvala je ogromno nezadovoljstvo u Gradskom odboru bijeljinskog SDS-a koje, prema tvrdnjama odlično obaveštenih izvora Pressa, preti da eskalira u žestoki unutarstranački obračun na predstojećoj izbornoj sk

Sagovornici našeg lista, insistirajući na anonimnosti, tvrde da je sve izvesnija pobuna bijeljinskih SDS-ovaca, pre svega, motivisana ignorantskim odnosom vrha te stranke prema odličnim izbornim rezultatima koje SDS u kontinuitetu ostvaruje u Semberiji.

- Iako je na proteklim opštim izborima SDS najbolje rezultate imao upravo u bijeljinskoj regiji, Mladenu Bosiću i pojedincima iz vrha stranke to očigledno nije bio dovoljan razlog da makar jedno ministarsko mesto u novom sazivu Saveta ministara BiH dodele nekome od SDS-ovih prvaka iz Semberije - kažu naši izvori.


Isto i na nivou RS

Prema njihovim rečima, nezainteresovanost stranačkog vrha za semberske kadrove ne završava se kod kandidatura za ministre.

- Ne samo da nikog iz GO SDS-a Bijeljina Bosić i društvo nisu predvideli za dogovorene dve ministarske pozicije u Sarajevu, već nije planirano da ijedan Semberac dobije čak i funkciju zamenika ili pomoćnika ministra u novom Savetu ministara BiH, a nijedan član SDS-a iz ove regije nije dobio ni delegatsko mesto u Domu naroda Parlamenta BiH - ističu izvori Pressa.

Sagovornici našeg lista ističu da SDS-ovi kadrovi iz Bijeljine nisu bolje prošli ni u RS, podsećajući da je mesto potpredsednika Narodne skupštine RS pripalo Nenadu Stevandiću, članu banjalučkog odbora ove stranke.


Kupovina obećanjima

Oni dodaju da je lider SDS-a Mladen Bosić savršeno svestan nezadovoljstva koje tinja u bijeljinskom gradskom odboru, te da narušeni "mir u kući", uoči izborne skupštine na kojoj će pokušati da dobije još jedan predsednički mandat, nastoji da kupi obećanjima da će istaknute SDS-ovce iz Bijeljine i Semberije udomiti po raznim agencijama na nivou BiH.

- Pošto se kao najozbiljniji SDS-ov kandidat za mesto novog ministra finansija i trezora BiH pominje Milenko Stanić iz Vlasenice, dok je Sarajlija Mirko Šarović ponovo "rezervisao" mesto ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, opravdano nezadovoljstvo Semberaca Bosić sada pokušava da kompenzuje pričom da će SDS-u pripasti 15 direktorskih mesta, 15 mjesta pomoćnika direktora i isto toliko sekretarskih pozicija u agencijama koje deluju na nivou BiH. Ogorčenje Bosićevom politikom u bijeljinskom odboru stranke je ogromno i pitanje je da li će ono do izborne skupštine moći da bude stišano - poručuju naši sagovornici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )