FOTO: null

U Bijeljini će sutra biti organizovana humanitarna akcija "Marka za Iliće" s ciljem prikupljanja novca za izgradnju kuće za četvoro djece iz Bratunca bez roditelja, od kojih najmlađi dječak ima pet godina.

Nakon potresne televizijske reportaže o Aci, Božani, Nedeljku i Branku koji se bore da opstanu u trošnom kućerku u selu Dubravice, akciju pomoći pokrenuli su udruženje "Budimo ljudi" iz Banjaluke i Radio-televizija Republike Srpske. 

U ovom udruženju Srni je rečeno da je od početka akcije prikupljeno 10.300 KM. 

Humanitarna akcija "Marka za Iliće" već je održana u Kozarskoj Dubici, Mrkonjić Gradu, Doboju, Prijedoru i Derventi, danas traje u Prnjavoru, a nakon Bijeljine priliku da pokažu humanost imaće stanovnici Šamca. 

Štandovi na kojima će građani moći da prilože novac u Bijeljini će biti postavljeni na centralnom gradskom trgu kod Robne kuće i ispred Centra za kulturu od 8.00 do 21.00 čas. 

Za izgradnju nove kuće sa kupatilom, što je san ovih mališana bez roditelja, potrebno je prikupiti oko 20.000 KM. 

Volonteri iz udruženja "Budimo ljudi" planiraju da ostatak prikupljenog novca ulože u nabavku koka nosilja i koza, kako bi Ilićima pomogli da ubuduće sami zarađuju novac za održavanje porodice na okupu. 

Nakon obilaska svih većih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj humanitarna akcija "Marka za Iliće" biće završena u Banjaluci, gdje će trajati dva dana na pet lokacija, a završne večeri planirano je i održavanje humanitarnog koncerta. 

Novac za pomoć Ilićima može se uplatiti i na račun Humanitarne organizacije "Budimo ljudi", sa naznakom "za porodicu Ilić" na brojeve: 

Unikredit banka 3383502257446268 /KM/, sa naznakom za porodicu Ilić 

Uplate iz inostranstva /evro/: BA393383504857447654 SWIFT: UNCRBA 22 

Uplate iz inostranstva /dolar/: BA393383504857448527 SWIFT: UNCRBA 22 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )