FOTO: null

Na najprestižnijem konjičkom događaju “Memorijal kralja Aleksandra” “Intergaj” iz Bijeljine, drugi put zaredom, sa grlom Sammys Warrior osvojio je šampionsku titulu čime se upisao u istoriju konjičkog sporta.

“Intergaj” sa grlom “Sammys Warrior” i džokejom  Feleom u sedlu, učestvovao je u najprestižnijoj trci ove sezone, u nadmetanjima rasnih galopera na 2400 m, osvojivši  prestižnu nagradu “Memorijal kralja Aleksandra”.

Grlo „Golden journey“iz štale „Inergaj“ pobjednik je prošlogodišnjeg “Memorijala kralja Aleksandra”, dok je ove godine “Intergaj“ ponovo  u borbi za šampionsku titulu učestvovao  sa grlom Sammys Warrior  koji je ovu trku dobio nadmoćno pokazavši svoju visoku klasu u izuzetno  impresivnoj završnici.

Šabačka publika imala je priliku da uživa u maestralnom jahanju italijanskog internacionalca Alberta Felea, koji je na nivou svjetskih majstora ovog sporta, konja sproveo do cilja ne ostavljajuci protivnicima ni tračak nade za uspjeh.

”Ovo je značajna pobjeda iz razloga što po drugi put uzastopno osvajamo “Memorijal kralja Aleksandra “, i time smo se upisali u modernu istoriju ove trke kao prvi kojima je to pošlo za rukom. Ovo je uspjeh koji nije ponovljen otkako je 2008. godine  ovoj trci vraćen stari naziv”, kaže za InfoBijeljina Aleksandar Jovanović ispred “Intergaja” Bijeljina. 

Konj “Sammys Warrior” koji je pobjednik “Memorijal kralja Aleksandra” treniran je u Mađarskoj, pod nadzorom trofejnog  trenera Maronka Gabora i uglavnom je dosadašnje trke trčao na budimpeštanskom hipodromu.

Takmičeći se prošle godine u Engleskoj ovo grlo iz štale “Intergaja” zabilježilo je dvije pobjede, zaradivši pri tom  30 000 funti, dok ove godine sa uspjehom trči na hipodromima u Bratislavi i Budimpešti.

Piše: Snežana Milošević 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )