FOTO: null

U njihovu glumu i simuliranje svi mogu da se uvere jer postoje video-klipovi, rekao je selektor Islanda Lars Lagerbak, pred damašnji meč protiv Portugalije

Uzakmica prvog kola Grupe F između Portugalije i Islanda (21.00) imala je neočekivano vrelu uvertiru, a vatra je potpaljena sa severa. Šveđanin Lars Lagerbak, selektor debitanta na Evropskom prvenstvu, pecnuo je Kristijana Ronalda i Pepea, prvotimce večerašnjeg protivnika.

- Portugalci imaju Ronalda, jednog od najboljih fudbalera sveta, koji je ujedno i izvanredan glumac - rekao je 67-godišnji Lagerbak. - U finalu Lige šampiona, svi su videli i "predstavu" još jednog njihovog igrača, Pepea. U njegovo simuliranje mogu da se uvere svi, jer postoje video-klipovi. I Ronaldo i Pepe mogli bi sa takvom glumom da dobro prođu i u Holivudu.

Kristijano je tako dobio dodatni motiv pred prvi nastup na turniru u Francuskoj, na kome će pokušati da obori rekord šampionata po broju pogodaka. Na prvom mestu večite liste strelaca je Mišel Platini sa devet golova, a Ronaldo je ukupno šest puta tresao mreže na EP. Portugalci su se, inače, dvaput do sada susretali sa Islandom i zabeležili su pobede na oba meča, uz ukupnu gol-razliku - 8:4 (3:1, 5:3).

U drugoj utakmici Grupe F, Austrija, koja je bila briljantna u kvalifikacijama (skor 9 1 0), sastaće sa Mađarskom. Naše severne komšije vratile su se na EP posle 44 godine, a zanimljivo je da su u oba svoja učešća na kontinentalnim šampionatima igrale u polufinalu.

ZANIMLjIVOSTI

o Portugalija je sedam puta igrala na EP i svaki put prošla grupnu fazu

o Finale EP 2004. je najveći uspeh Portugalaca na EP (poraz od Grčke - 0:1)

o Island je sa 330.000 stanovnika najmanja nacija koja se ikada pojavila na EP

MEĐUSOBNI DUELI

Portugalija - Island 2 0 0 8:4

Austrija - Mađarska 40 31 66 256:301

PORTUGALIJA - ISLAND 21.00 (RTS 1)

STADION: u Sent Etjenu. Sudija: Čakir (Turska).

PORTUGALIJA: Rui Patrisio - Sedrik, Pepe, B. Alveš, Gereiro - Danilo, Žoao Mario, Mutinjo, A. Silva - Kvarežma, Ronaldo. Selektor: Fernando Santos.

ISLAND: Kristinson - Skulason, R. Sigurdson, Arnason, Sevarson - Gudmundson, G. Sigurdson, Gunarson, Bjarnason - Sigtorson, Finbogason. Selektor: Lars Lagerbak.

AUSTRIJA - MAĐARSKA 18.00 (RTS 2)

STADION: u Bordou. Sudija: Turpin (Francuska).

AUSTRIJA: Almer - Klejn, Dragović, Hintereger, Fuks - Alaba, Baumgartlinger - Harnik, Junuzović, Arnautović - Janko. Selektor: Marsel Koler.

MAĐARSKA: Kiralji - Kadar, Lang, Guzmič, Fiola - Nađi, Gera - Džudžak, Klejnshesler, Nemet - Salai. Selektor: Bernd Štork.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )