FOTO: null

Košarkaši Građanskog iz Bijeljine već dvije sedmice rade punom parom pripremajući se za nastup u Ligi 10 BiH koja će početi 22. oktobra.

Igrački kadar dosta je promijenjen u odnosu na prošlu sezonu, a smjena se desila i na klupi gdje je Sabahudina Bašovića zamijenio Goran Šehovac. Prošle sezone ekipa je izborila opstanak igrajući u plej-autu, a sada je primarni cilj da budu što dalje od opasne zone.

- Još uvijek smo u fazi sklapanja tima za iduću sezonu i nismo se kompletirali. Svi momci koji su trenutno na treningu rade punom snagom, na očekivanom nivou i vjerujem da ćemo stići da se uigramo do početka lige, iako smo sa početkom priprema zakasnili dvije sedmice. Što se tiče ambicija one su vezane za opstanak u Ligi i ne smijemo sebi dozvoliti da se tokom cijelog prvenstva borimo za bijeg sa dna tabele već moramo izboriti zlatnu sredinu - rekao je Šehovac.

Prvu kontrolnu utakmicu odigraće danas od 20.30 časova protiv Budućnosti iz Bijeljine, a naredne sedmice dvije utakmice protiv Sremske Mitrovice, jednu u gostima, drugu na domaćem terenu. Šehovac je rekao da ponekad ima teškoća pronaći rivala u ovom periodu.

- Najviše zavisi od perioda u kojem se ekipa nalazi. Odradili smo dobar dio dizanja fizičke pripreme i sada radimo na kretnjama pa su nam potrebne utakmice da bi naši treninzi dobili na značaju - dodao je Šehovac.

Iduće sezone prvenstvo će brojati deset ekipa umjesto planiranih 12 zbog nemogućnosti pojedinih timova da finansijski isprate takmičenje.

- Ovo skraćenje ima dobre i loše stvari. Loše je to što se vidi u kakvom su stanju klubovi koji nemaju mogućnost da skupe novac za cijelu sezonu. U jednu ruku bolje je da su sada odustali jer bi svako kasnije odustajanje dovelo do toga da se mijenja kalendar takmičenja i prave duge pauze u prvenstvu. Ovih deset ekipa pokazale su stabilnost i one će uspjeti da izguraju šampionat do kraja, a manji broj klubova povećaće kvalitet timova - kazao je Šehovac.

U potrazi za centrom

Šehovac je istakao da je u potrazi za centrom, a za sada može da računa na plejmejkere Pavla Boljkovca, Sašu Vasilića, Miću Vlažića, bekove Danila Negovanovića, Slavena Svitlicu, krila Miloša Kolakovića, Filipa Pajevića, krilne centre Dragana Simića, Damjana Miloševića i centra Dragomira Marojevića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )