FOTO: InfoBijeljina

Vehid Šehić, bivši član Centralne izborne komisije (CIK) BiH, pojasnio je za portal InfoBijeljina šta slijedi nakon što se sutra građani Bijeljine izjasne o povjerenju aktuelnom gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću.

Prema Šehićevim riječima, sve zavisi od samog postupka opoziva, odnosno da li će uspjeti ili ne.

"Ako opoziv uspije, onda će CIK BiH, a to je rok obično 30 dana, raspisati izbore za izbor gradonačenika grada Bijeljina, u ovom slučaju", rekao je Šehić za portal InfoBijeljina.

Ukoliko Petrović sutra ne bude opozvan, novi opoziv nije moguć s obzirom da je 2024. izborna godina.

Info Bijeljina - SNSD: Samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano nam  147 glasova manje

"Ako opoziv ne uspije, niko ne može u narednih godinu dana pokrenuti potupak novog opoziva, jer ulazimo u izbornu godinu. U izbornoj godini nema postupka opoziva", istakao je Šehić.

Građani Bijeljine će se sutra izjašnjavati na pitanje "Da li ste za opoziv (smjenu) gradonačelnika grada Bijeljine Ljubiše Petrovića", a glasa se "za" opoziv ili "protiv" opoziva.

Pravo glasa u Bijeljini ima oko 112.000 građana, s tim što bi biračka mjesta, njih 183, trebalo da budu otvorena u sedam, a glasanje će trajati do 19 časova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 5 )