FOTO: blic.rs

Šef kompanije “Graviti pejments” iz Sijetla Den Prajs još jednom je iznenadio svoje radnike povećanjem plate, nakon što je prije četiri godine smanjio sopstvenu zaradu.

On je obećao da će godišnja plata do 2024. godine u novoj kancelariji u američkom gradu Bojsi iznositi 70.000 dolara godišnje.

– Jutros smo presjekli vrpcu povodom otvaranja nove kancelarije i saopštili da će svim zaposlenima minimalna početna plata na godišnjem nivou iznostiti 70.000 dolara – saopštio je Prajs na Tviteru.

On je istakao da je zahvalan što radi sa “ovakvim sjajnim timom” i što može da im plati naknadu za vrijednost koju oni imaju za zajednicu.
Prije ove odluke Prajsa, zaposleni u kompaniji zarađivali su manje od 30.000 dolara godišnje.
Prajs je dospio na naslovne strane kada je 2015. godine smanjio svoju platu za skoro 90 odsto, nakon što je pročitao da bi dodatni prihod u iznosu do 75.000 dolara mogao pozitivno da utiče na emotivno blagostanje.

Povećanjem plata primanja su su udvostručila za 30 zaposlenih, dok je 40 njih dobilo velike povišice, javio je Vašington tajms.

Prajs je prošle godine nagovijestio da bi moglo doći do povećanja primanja za poboljšanje života zaposlenih, ukazujući na to da su porodice zaposlenih rasle, doprinosi se udvostručili i da je većina njihovih dugova otplaćena.

– Većina ljudi smatra da je odricanje od godišnje plate od milion dolara nerazumna žrtva za plaćanje troškova života. Vrijedilo je. Ja sam dokaz za to. To bi trebalo da uradi svaka kompanija koja zarađuje više od milion dolara i svaki generalni izvršni direktor koji toliko zarađuje. Vrijeme je – istakao je Prajs.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )