FOTO: null

Na nedavno održanom “Akkordeon festu” u Gracu Bijeljinac Đorđe Perić, nastupao je kao najmlađi učesnik u svojoj kategoriji, osvojivši prvo mjesto.

Sedmogodišnji Đorđe pohađa drugi razred OŠ “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini, a učenik je i pripremnog razreda Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Ugljevik - Bijeljina, u klasi njegovog oca Slaviše Perića.

Ovaj svestrani, muzički nadareni mališan, takođe, pored osnovne i muzičke škole, ide u školu sporta, školu glume i školu stranih jezika, gdje uči njemački jezik.

Đorđe je već sa 4 godine počeo da svira klavir, kada je imao i svoj prvi javni nastup.

Sa 5 godina počinje da svira harmoniku i već na tom uzrastu se pojavljuje na mnogim međunarodnim takmičenjima i festivalima.

Pobjeđivao je i bio laureat na brojnim takmičenjima u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, BiH… Do sada ima 20 osvojenih  nagrada, od čega je čak 18 prvih mjesta .

Na nedavno održanom “Akkordeon festu” u Gracu (Austrija), pobjedio je u svojoj kategoriji (uzrast do 10godina), sa osvojenih 97 poena (od mogućih 100), a ujedno je bio i najmlađi takmičar na festivalu.

Osim festivala, Đorđe nastupa na mnogim kulturnim manifestacijama i često je gost na TV i radio emisijama.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )