FOTO: null

U Bijeljini je danas organizovan 7. po redu Socijalni dan, a Gradska uprava je i ove godine pružila podršku ovom projektu koji organizuje Udruženje "Info House" iz Sarajeva.

Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene za radna mjesta i za to dobiju dnevnicu.

Sva sredstva od dnevnica biće upotrebljena za projekte koji će unaprijediti položaj mladih u lokalnim zajednicama.

U Gradskoj upravi danas volontira pet srednjoškolki iz Gimnazije "Filip Višnjić": Srna Mandić, Katarina Radić, Marina Arsenović, Nataša Subotić i Ivona Ivković. One su dobile  priliku da se upoznaju sa načinom rada Gradske uprave, dok će njihovi vršnjaci volontirati u drugim gradskim ustanovama, odnosno, gradskim i privatnim preduzećima.

- Imamo priliku da ugostimo pet srednjoškolki iz Gimnazije "Filip Višnjić" i drago nam je što će vidjeti kako funkcioniše Gradska uprava, kako su organizovana odjeljenja i odsjeci i koji poslovi se gdje obavljaju - navela LJubica Mlađenović iz Odjeljenja za društvene djeatnosti.

Volonteri će nakon obavljene prakse bodovati poslodavce kod kojih su boravili za vrijeme Socijalnog dana i "Info House" će na osnovu toga izabrati najboljeg poslodavca.

- Drago nam je što ćemo današnjim boravkom u Gradskoj upravi steći neki vid prakse, s obzirom na to da nemamo tu mogućnost u školi, jer Gimnazija nije stručna škola - navela je Katarina Radić, učenica drugog razreda Gimnazije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )